Pályakarbantartás miatt hétfőtől péntekig a H8-as HÉV csak Cinkota és Gödöllő, a H9-es HÉV pedig csak Cinkota és Csömör között jár – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

Pótlóbuszok

Azt írták: az Örs vezér tere és Cinkota között a H8-as és a H9-es pótlóbuszokkal lehet utazni. Felhívták a figyelmet arra, hogy a pótlóbuszokra hétfőtől péntekig Cinkota állomásnál a 92-es busz Rákosszentmihály irányú Cinkota H megállóhelyén, az Örs vezér terénél a 44-es autóbusz Kerepesi úti megállóhelyén, az Árkád mellett lehet felszállni, Árpádföldről pedig a 31-es busz biztosít alternatív utazási lehetőséget a belváros felé tartóknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pályakarbantartás

Jövő szombattól november 1-ig pedig – pályakarbantartás miatt – a H8-as és a H9-es HÉV Nagyicce és Cinkota között csak egy vágányon közlekedik – tették hozzá.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ez is érdekelhet:

Átszállás

Október 30-ától november 1-ig a H8-as HÉV Gödöllő felé közlekedő szerelvényei Sashalom; Mátyásföld, repülőtér; Mátyásföld, Imre utca; Mátyásföld alsó és Cinkota megállóhelyen az Örs vezér tere irányú peron mellett állnak meg – olvasható a közleményben. A H9-es HÉV-szerelvények Cinkota és Csömör között közlekednek. Az Örs vezér terétől Csömörig, valamint Csömörről az Örs vezér teréig cinkotai átszállással lehet utazni. Az Örs vezér tere és Cinkota között a vonatok a megszokottnál ritkábban közlekednek majd.

Más is közölt a BKK, hétfőtől sűrűbben, éjjel tovább jár a 100E reptéri gyorsjárat

Sűrűbben és hosszabb üzemidőben jár hétfőtől a 100E reptéri gyorsjárat – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t. A 100E gyorsjárat a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről az utolsó leszálló járatokhoz igazodva 1.05 óráig indul.

A forgalmasabb napokon

Az autóbuszok a legforgalmasabb napokon, hétfőn, pénteken és vasárnap 9 és 18 óra között húsz helyett tizenöt percenként követik egymást a zsúfoltság elkerülése érdekében – emelték ki. A sűrítést a reptér utasforgalmának megnövekedésével indokolta a közlekedési társaság. Ha esetenként a forgalom nagysága megkívánja, a BKK további járműveket tud beállítani a vonalra – tették hozzá.

Október utolsó hetében változik az 51-es és az 52-es villamos közlekedése

Pótlóbusz közlekedik a Mester utca/Ferenc körút és a Határ út között az 51-es és az 52-es villamos helyett október 25-étől, hétfőtől október 29-éig, péntekig pályakarbantartás miatt – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

Pótlóbusz jár majd

Az 51-es villamos helyett a pesterzsébeti szakaszon az 51-es pótlóbusz közlekedik majd a jövő héten, a Gubacsi út/Határ út és a Nagysándor József utca között, körjáratban, a villamos útvonalát követve.

Az 52-es villamos helyett

Az 52-es villamos helyett a pesterzsébeti szakaszon az 52-es pótlóbusz jár majd a Gubacsi út/ Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között. Pesterzsébet központjához a 35-ös és a 36-os buszok biztosítanak alternatív utazási lehetőséget jövő hétfőtől péntekig – írta a BKK. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció