Az október 23-i megemlékezések, illetve politikai rendezvények miatt lezárásokra kell készülni Budapest belvárosában pénteken és szombaton – közölte a kozut.bkkinfo.hu. Az MTI nem említi, hogy a Békementről és az ellenzéki nagygyűlésről van szó.

Lezárják a Belvárost

Rendezvény miatt lezárják pénteken 6 órától szombaton 18 óráig a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, pénteken 12 órától vasárnap hajnalig a Bajcsy-Zsilinszky utat a Podmaniczky utca és az Andrássy út között, valamint a Nyugati téri felüljáró befelé vezető oldalát.

A Bajcsyt is

Továbbá sávlezárásra kell számítani a Bajcsy-Zsilinszky úton kifelé a Deák Ferenc tértől az Andrássy útig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Szombati korlátozások

Szombaton lezárják a József Attila utcát, továbbá az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, a Károly körutat, az Erzsébet tér egy részét. A környező utcákban is lesznek lezárások.

Szakaszosan

Szombaton 14 órától várhatón 16 óráig szakaszos és időszakos lezárásra kell készülni a Szent Gellért rakpart-Szabadság híd-Vámház körút-Múzeum körút útvonalon.

Másutt is

Lezárják szombaton 12 és 18 óra között a Szabad sajtó út-Kossuth Lajos utca-Rákóczi út útvonalat az Erzsébet híd és a Blaha Lujza tér között. Továbbá az Alkotmány utcában is lezárásra kell számítani – áll a kozut.bkkinfo.hu írásos összegzésében.

A tömegközlekedést is korlátozzák

Korlátozzák a metró, több troli és busz útvonalát is. A demonstrációk alatt, 12 és 18 óra között az M1-es metró például nem áll meg a Bajcsy-Zsilinszky út állomáson. További részleteket ide kattintva talál.

Erről van szó

Október 23-án délután 4 órától az ellenzéki összefogás pártjai ünnepi rendezvényt szerveznek a fővárosi Andrássy út és Dózsa György út sarkán. Márki-Zay Péter is beszél majd, aki jelenleg az ellenzék kormányfőjelöltje.

Találkozhatnak

Ez azért érdekes, mert azon a napon 14 órakor indul a kormánypáti Békemenet, melynek vége az Erzsébet tér mellett, az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál lesz. Orbán Viktor miniszterelnök itt mondja el ünnepi beszédét délután fél négykor.

Ez is érdekelheti