A kormány elképzelései szerint úgy emelnék a minimálbér összegét, hogy kompenzálásként a munkaadók számára elengednék az iparűzési adót. A főpolgármester szerint a kormány ne az önkormányzatok kárára ígérgessen.

Emelni de nem a másik kárára

Karácsony Gergely egyetért azzal, hogy a minimálbért emelni kell, a vállalkozásokat pedig támogatni, de mindezt a kormány „a saját kontójára tegye, ne az önkormányzatok kárára”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezzel csak a kormány járna jól

A minimálbér emelésével keletkezett plusz adó ugyanis újabb bevételt jelent a kormány számára, miközben Budapest teljesen ellehetetlenülne – írja Karácsony Gergely a Facebookon amelyet a 24.hu szemlézett.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Vadászati kiállítás

Javaslom, inkább ne vadászati kiállításokra, luxusjachtokra és kastélyokra költsék az adófizetők pénzét, hanem érdemben segítség azokat, akik megszenvedték a válságot – fogalmaz a főpolgármester.

Egyetlen bevétel

Karácsony Gergely emlékeztet arra, hogy az iparűzési adó a főváros egyetlen bevételi forrása, ha nincs iparűzési adó, nincs tiszta ivóvíz, nincs közlekedés, nincs szemétszállítás.

17 milliárdnak annyi

A tavalyi évben az elvonás miatt Budapest 17 milliárd forinttól esett el, amelyből többek között lehetett volna építeni 217 bérlakást, vagy vásárolni 95 új trolibuszt, esetleg háromszor fel lehetett volna újítani a Blaha Lujza teret.

Politikai bosszú

A kormány 2019, az önkormányzati választások óta arra használja hatalmát, hogy politikai bosszút álljon Budapesten. Ez az újabb szög a koporsón ékes bizonyíték arra, hogy ebben az országban sosem lesz béke, ha Orbánék maradnak – zárja bejegyzését a főpolgármester.

Így számol a főpolgármester

Ez is érdekelheti