Magyarország új köztársasági elnöke Novák Katalin – így döntött csütörtökön az országgyűlési képviselők többsége. A volt családiügyi miniszter népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy párttársai sorban álltak Novák Katalin páholyánál, hogy egy közös képet készítsenek az új elnökkel.

Novák Katalint lett a köztársasági elnök

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, csütörtökön Novák Katalint választotta köztársasági elnöknek a parlament. 137 képviselő támogatta, Magyarországon először, nő legyen az ország elsőszámú polgára.

Mindenki Novák Katalinnal fotózkodott

A Fidesz frakció több tagja is a szavazás alatt szelfizett Novák Katalinnal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elsőként Németh Zsolt posztolt

Forrás: Facebook/Németh Zsolt

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is közös képpel gratulált

Forrás: Facebook/Szabó Tünde

Kocsis Máté ezt írta

“Az Országgyűlés kétharmadnál is nagyobb többséggel megválasztotta Veresné Novák Katalint Magyarország következő köztársasági elnökének!”

Forrás: Facebook/Kocsis Máté

Varga Judit is gratulált

“Gratulálok Magyarország első női köztársasági elnökének, Novák Katalinnak megbízatásához! Politikusként, családanyaként és igaz magyar hazafiként már most számos fiatal számára szolgál élő példaként mindaz, amit Kata képvisel. A jövőben viszont egy egész nemzetet inspirálhat munkásságával és öregbítheti hazánk hírnevét a világban” – írta az igazságügy miniszter Facebook oldalán.

Juhász Hajnalka, Varga Judit és Gál Kinga

Forrás: Facebook/Varga Judit

Aradszki András is posztolt

Forrás: Facebook/Aradszki András

Kósa Lajos sem maradt ki

Kósa Lajos ezt írta: “Novák Katival, egykori parlamenti padtársammal, Magyarország új államfőjével. Sok szerencsét, Kati!”

Kósa Lajos és Novák Katalin

Forrás: Facebook/Kósa Lajos