Babicsek Bernát utoljára Pokorni Liával állt színpadon, majd hazament két nappal később a saját szülei találták meg holtan a solymári házában. Kiderült megfulladt a sütőtől. Pokorni Lia akkor a temetésen azt sem tudta végignézni, hogy Bernát koporsóját a földbe süllyesztik. A színésznő azóta eltűnt, senkinek sem nyilatkozott, most megtörte a csendet.

A szívemben van

„Minden, amit én Bernáttal megéltem, minden áldott este a szívemben van” – mondta a színésznő az RTL riporterének. Hozzátette: „Egy követ cipelek magammal, addig, amíg nem állok fel újra a színpadra és nem kezdek el újra énekelni.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megható szöveg

Pokorni Lia most, négy hónap után újra színpadra áll azzal a műsorral, amit Bernáttal adott elő. Az előadásban egy olyan dallal emlékezik a harmonikás színészre, amelyet egykor ő adott elő a színpadon. Most Lia ehhez a számhoz megható szöveget írt és ezt is elénekli a műsorban. Mint fogalmazott: „Sokat kaptam Bernáttól, most egy kicsit én is vissza tudok neki adni.”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szülei találtak rá

Babicsek Bernát holttestére január elsején délután találtak rá szülei. A színészt utoljára december 30-án látták. Aznap a Centrál Színházban Pokorny Liával állt a színpadon, az előadásra meghívta a szüleit is. „Még süteményt is sütöttem, hogy megünnepeljük az előadást. Mivel a fiam utána ivott egy pohár bort, mi vittük haza. Már nagyon fáradt volt és mondta, hogy szilveszterkor nem is megy sehova, inkább otthon marad és pihen. Akkor láttuk őt utoljára élve” –mondta a tragédia után a színész édesanyja.

Kigyulladt olaj okozhatta a halálát

A színész annak a solymári lakástűznek az áldozata, amelyről január 1-jén adott hírt a katasztrófavédelem. A Jóban Rosszban sztárjának halálát a tűzhelyen felejtett olajos serpenyő okozhatta, amely kigyulladt és olyan gőzöket, gázokat szabadított fel, amik miatt elfogyott az oxigén Bernát nyolcvan négyzetméteres családi házában.

Nem tudták elérni telefonon

A Solymáron élő Babicsek család szilvesztere csendes pihenéssel telt, de mikor a szülők megpróbálták telefonon utolérni fiukat, hogy boldog újévet kívánjanak neki, a színészt nem tudták elérni. Ekkor keresni kezdték, átmentek a házához.

Édesapja törte be az ajtót

„Elkezdtünk kopogni és próbáltunk benyitni a házba, de zárva volt minden. Hirtelen rossz érzés fogott el és a férjem betörte a teraszablakot. Azonnal az emeletre ment én lent kerestem a fiam, de nem volt sehol” – mondta a gyászoló édesanya.

A konyhaasztalnál feküdt

Ekkor vették észre, hogy mindent befogott valami fekete füst a tűzhely körül. „Ösztönösen a konyha sarkába kaptam a fejem és ott, a konyhaasztal mögött feküdt a fiam”.

Oxigénhiány

A konyhában keletkezett tűz feltehetően már a tűzoltók helyszínre érkezése előtt oxigénhiány miatt kialudt. Édesanyja szerint Bernát valamit sütni szeretett volna, de valószínűleg elaludt. Mikor észrevehette a füstöt, megpróbált menekülni, de már nem sikerült. Az édesanya szerint fiának esélyes sem volt a túlélésre.

Solymáron temették el

A színészt január 15-én, szombaton temették el a solymári temetőben, óriási tömeg búcsúzott tőle, a szertartás után a római katolikus templomban tartottak gyászmisét.

A harmónikájával együtt temették el

Babicsek Bernát koporsóján ott volt a harmónikája. A család mellett barátok és a kollégák is búcsúztak a színésztől, továbbá utolsó útjára többek között Szikora Róbert, az Irigy Hónaljmirigy tagjai és Pokorny Lia is elkísérte a tragikus sorsú fiatalembert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Babicsek Bernát temetése

Az RTL videóját itt indíthatod el

Kiemelt kép: Pokorni Lia (Forrás RTL) és Babicsk Bernát