Kikapott a Ferencváros a Bajnokok Ligájában egy svájci csapattól és nem jutott a csoportkörbe. Ezzel sok pénztől estek el a zöld-fehérek, de már eddig is sokat kerestek, sőt az Európa-ligában is csurran-cseppen.

Az Európa-liga csoportkörében

A Ferencváros hazai pályán is 3-2-es vereséget szenvedett a Young Boystól, így a svájci csapat kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe, míg a magyar bajnok az Európa-liga főtábláján szerepelhet.

A BL-búcsúval jelentős összegtől esett el a Ferencváros

Ahogy arról korábban a Blikk is írt, a svájci bajnok elleni meccsig, minimum 3,3 milliárd forintot, azaz 9,36 millió eurót szerzett a Fradi.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Így fizet az Európa-liga

Az UEFA 3,63 millió eurót, azaz 1,26 milliárd forintot utal majd az Európa-liga csoportkörért. Ehhez jön még az UEFA együtthatóért járó 528 ezer euró is.

Győzelem, döntetlen – jön a lóvé

Minden egyes győzelem 630 ezer eurót (219 millió forint), a döntetlen 210 ezer eurót (73 millió forint) ér. A csoport első két helyezettje jut majd tovább. A csoport elsőségért 1,1 millió euró (382 millió forint), a második helyért 550 ezer euró (191 millió forint) jár.

Ha nem jutnának innen tovább

Ha a Fradi a csoport harmadik helyén végezne, akkor az Európai Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszában folytathatja, így tavasszal is lehet majd nemzetközi kupameccsen magyar csapatért szorítani. Erre magyar csapat 17 éve nem volt képes, akkor a Debrecen az akkori UEFA-kupában jutott el a harmadik körig.

Neves ellenfelek látogathatnak az Üllői útra

A biztos résztvevők között ott van például a Bayer Leverkusen, az Eintracht Frankfurt, a Lazio, a Leicester, a Napoli, a Lyon, a Marseille, a Betis, a Real Sociedad, vagy éppen a Premier League-et két kiütéses győzelemmel kezdő West Ham is.

Mit mondott a kiesés után az edző?

Általában négy rúgott góllal már tovább lehet jutni a BL ezen szakaszában. Nem volt megfelelő a védekezésünk, és könnyű gólt engedtünk, arról nem is beszélve, hogy az ellenfélnek gyors és jól fejelő játékosai vannak. Alapvetően az összteljesítménnyel elégedett vagyok, de ez sajnos nem volt elég a csoportkörhöz – mondta a meccs után Peter Stöger vezetőedző.

Nem könnyű a helyzet

A Fradi jelenleg 13,5 UEFA-koefficiens ponttal rendelkezik, ami nagy valószínűséggel csak a negyedik kalaphoz lesz elég, azaz 3 erősebb csapatot kap majd.

Pénteken minden kiderül

Az EL-csoportkörének a sorsolását pénteken, 13 órától rendezik. A csoportkör pedig szeptember 16-án indul majd.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor