Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy négyéves gyermek, miután belezuhant egy gödörbe, melyben rongyok égtek. A gyermeknek a szülők és az egyik szomszéd segített, majd mentőhelikopterrel szállították Budapestre.

Az egész teste lángolt

A négyéves kisfiú az udvaron szaladgált, amikor beleesett a gödörbe, melyben éppen rongyokat égettek. Az eset szombaton történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón. Az egyik szomszéd látta, hogy mi történt és arról számolt be, hogy a fiú egész teste lángolt. Végül egy felmosóvödörből öntöttek rá vizet, majd zuhannyal locsolták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Nagyon megijedtem”

„Annyit láttam, hogy lángolt a feje, a teste összevissza égett. Én nagyon megijedtem. Láttam, hogy belecsúszott a gödörbe, és akkor mondtam az édesapjának, hogy gyorsan húzza kifele. Én addig beszaladtam a szobába, és vizet kerestem, hogy leöntsük a gyereket” – mondta a szemtanú.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vízzel locsolták

„Olyan sötét volt, hogy nem láttam semmit sem, így hirtelen felkaptam a felmosóvizet, és akkor az édesanyja már szalad a gyerekkel, és úgy öntöttük rá a felmosóvizet” – tette hozzá a Tényeknek.

Viharos volt az idő

A helyszínre mentőhelikopter érkezett, ám a viharos időjárás miatt nem tudott felszállni, így egy részen autóval vitték a gyermeket, majd Hajdúnánásról szállt fel vele a helikopter.

Budapestre vitte a mentőhelikopter

A kisfiút a budapesti Bethesda Gyermekkórház égési osztályára szállítotték. Nagyon durván megégett: testének 40 százalékán másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

Parkoló autó mellett csapódott be

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be múlt vasárnap, egy sportrepülőgép lezuhant bemutató közben a börgöndi légi parádén. A pilóta és utasa – apa és fia – nem élte túl a balesetet. A gép egy parkoló autó közelében csapódott be, ami kigyulladt, és hárman súlyosan megsérültek. 

Egy kislány égési sérüléseket szenvedett

Egy férfi, egy nő és egy kislány szenvedett súlyos égési sérüléseket, őket mentőhelikopterekkel szállították budapesti kórházakba. Egy könnyebben sérült kisfiút a székesfehérvári kórházba vittek. A kislány az életéért küzdött a Bethesda kórházban. Naponta többször műtötték és 24 órás megfigyelés alatt tartották az intenzíven a kilencéves gyereket.

Műtétek egymás után

Arról nyilatkoztak a kezelőorvosok, hogy ha másod- vagy harmadfokú az égési sérülés, akut és tervezett műtétek követhetik egymást, ami 6-8 beavatkozást is jelenthet. A lángok mély égési sérüléseket okoznak, a robbanás miatti légtömeg pedig belső károsodást okozhat és a tüdő is sérülhet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció