Damu Roland maga kérte, hogy az orvosok mélyaltatásban kezeljék, miután a színész a koronavírus miatt súlyos állapotba került. A TV2 egykori sztárja nyár óta betegeskedett, utolsó interjújában is arról beszélt, hogy súlyos tüdőbetegsége van, de hogy pontosan mi, azt nem árulta el. Ezután kapta el a fertőzést.

Meghalt Damu Roland

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, december 27-én hajnalban meghalt Damu Roland. A színészt napok óta csak gépek tartották életben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyógyszerre kért pénzt

A halála előtti hónapokban Damu Roland a Facebookon kért anyagi segítséget ismerőseitől.  Akkor azt mondta, nem tudja fizetni a kezelést, gyógyszereket. Azt nem tudta senki, pontosan mi a baja.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Nyár óta betegeskedett 

Ami biztos, hogy volt kórházban, onnan kikerült, de nagyon rövid idő múlva maga hívott újra mentőt, amikor már szinte alig tudott lélegezni. A kórházból másodszorra már nem jött ki. Koronavírusa is volt, a végén pedig már műtüdőre került, de a kezelést nem élte túl.

Damu kérte a mélyaltatást

A család egyik közeli barátja mesélt a színész utolsó napjairól-heteiről. A barát a Borsnak elmondta, hogy Roland kívánságára tartották őt mélyaltatásban. Az orvosok mondták neki, hogy több lehetősége van felépülni, amennyiben mélyaltatásban kezelik.

Senki sem látogathatta

A színész így utolsó heteit az ő személyes kérésére abban is töltötte. Mivel koronavírus-fertőzés miatt került kórházba, senki nem látogathatta.

Az utolsó interjú

Élete utolsó televíziós interjúját Jakupcsek Gabriellának adta a Jakupcsek Night vendégeként, melyben többek közt a gyermekkoráról is mesélt, valamint arról: a mai napig ártatlannak érzi magát abban, amiben a bíróság bűnösnek mondta ki.

Anyagi gondjairól is beszélt

Damu Roland arról is beszélt az ATV-n, hogy jó ideje nem csak anyagi gondokkal küzdött, de a betegsége miatt egy idő után már gyógyszerre sem futotta neki, így Facebook-oldalán kért segítséget ismerőseitől, követőitől.

„Nem tarhálok”

„A saját közösségi oldalamon leírtam azt, hogy beteg vagyok. Aki akar, segítsen! Nem könyörögtem, nem lejmoltam, nem kuncsorogtam. Nem kötelező segíteni” – mondta akkor a színész.

Ez is érdekelhet

A börtönévei után Damu Roland már alig kapott szerepet, a TV2 egykori sorozatsztárját Vajna Tímea bántalmazása miatt ítélte el a bíróság

Betegsége miatt nem tudott dolgozni

Roland korábban konyhai kisegítőként, majd pincérként dolgozott. De a járvány miatt ezt is abba kellett hagynia. Ezután az építőiparban, fizikai munkásként dolgozott. De lebetegedett.

Titkolta betegségét

Arról, hogy pontosan milyen betegsége van, ezt mondta: „És sokkal nagyobb a baj, mint gondolnád, de arról nem fogok beszélni. Se neked, sem senkinek. Sokkal nagyobb a baj. Amit igazolni tudok, hogy kétoldali tüdőgyulladásom, mellhártya- és gégegyulladásom van, de ennél sokkal nagyobb a baj!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Damu Roland – Forrás: TV2