Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, elhunyt Kovács László, azaz Stone. Az énekesnek korábban több infarktusa volt, egy héttel ezelőtt pedig agyvérzést kapott, amit már nem tudott feldolgozni a szervezete. A hír sokkolta az egykori x-faktoros társait, illetve mentorját, Keresztes Ildikót.

Az éneklés volt az élete

Elhunyt Kovács László, azaz Stone, ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon is beszámoltunk. Az 1960-ban született énekes a szegedi éjszakák meghatározó alakja volt a 90-es években. Nagyon sokszor énekelt a Virág Cukrászda teraszán, majd 2012-ben, 52 évesen jelentkezett és be is került az X-Faktor elnevezésű televíziós tehetségkutató műsorba.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Négy infarktust is túlélt

„Túl vagyok már a negyedik szívinfarktusomon, 2017-ben Vietnámban volt egy trombózisom, aztán Ausztráliában belement egy nagy vérrög a kezembe, le akarták vágni, most félévente valami van a szívemmel, de még bírom” – nyilatkozta korábban a Blikknek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rajzolt és verseket írt

„A koronavírust is elkaptam egy korábbi hullámban. A rajzolást csinálom, verseket is írok néha. Majd szeretnék zenét is szerezni, de most nem igazán tervezek, csak csinálom, amit kell” – tette hozzá.

Lélegeztetőgépre került

A 62 éves énekes múlt héten agyvérzést kapott, lélegeztetőgépre került, az intenzíven küzdöttek az életéért, de hiába.

Keresztes Ildikót megrázta a hír

Korábbi mentora, Keresztes Ildikó a Blikknek elárulta, Stone családjával is jó barátságot ápolt, s nagyon lesújtotta a tragédia. „Sokkolt a hír. Évente legalább egyszer beszéltünk arról, ki hogy van”- mondta az énekesnő.

„Vidám, élettel teli manus volt”

„Nagyon szorgalmas volt és segítőkész, jól lehetett vele együtt dolgozni, noha elég félelmetes külsővel és fellépéssel rendelkezett. Vidám, élettel teli manus volt, aki engem is ki tudott rángatni a mélypontjaimról, ha éppen voltak” – tette hozzá a lapnak elérzékenyülve Ildikó.

Antal Tímea pótapaként tekintett egykori versenytársára

-Tizenkilenc éves kislányként egyedül jöttem Budapestre a verseny idején, azt se tudtam, merre áll a fejem. Emberi és közvetlen volt, támaszra leltem benne. Kicsilánynak szólított, sokat segített, ha kellett, lehetett rá számítani. Ő volt az egyik olyan ember a csapatban, akivel az első perctől kezdve éreztem, hogy megvan a közös hang – elevenítette fel az emlékeit Antal Timi a lapnak.

Stone 2012-ben az X-Faktorban Oláh Gergővel és Antal Tímeával:

forrás: Facebook/X-Faktor

„Túl korán történt…”

„Az elmúlt tíz évben többször is beszéltünk, ami az utóbbi időben egyre ritkább lett, de a születésnapunkkor mindig felköszöntöttük egymást. Megdöbbentem, amikor olvastam, hogy elment. Túl korán történt…” – tett hozzá.

Oláh Gergő nem tudja felfogni ami történt

A 2012-es évadban versenyzett Kovács László Stone, a 8. élőshowban esett ki. A szériát Oláh Gergő nyerte, aki nem talált szavakat a tragédia kapcsán. A Blikknek azt mondta: „ Szörnyű, ami történt, nagyon jó ember volt! Tartottuk a kapcsolatot, volt, hogy találkoztunk is, felfoghatatlan számomra ez az egész.”  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

A 7. élő show-ig jutott Stone

Forrás: Facebook/X-Faktor

Kiemelt kép: Keresztes Ildikó és Kovács László Stone – forrás: X-Faktor Facebook-oldala