Sokkolta a magyar válogatott futballistáit a dán focista, Christian Eriksen esete, aki a szombati finnek elleni Eb-mérkőzésén esett össze egy bedobásnál az első félidő végén. A sportolót újra kellett éleszteni a pályán, és ez teljesen ledöbbentette a magyar játékosokat.

Összeesett a pályán

Mint ismert, Christian Eriksen, az Inter dán futballistája a finnek elleni foci Eb mérkőzés közepén lett rosszul és esett össze a pályán. A futballista életéért hosszú percekig küzdöttek, és az elképesztő eset az egész világot megrázta; mindenki imádkozott Eriksen felépüléséért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megrázta a magyar válogatottat

„Éppen véget ért a délutáni edzésünk, amikor az első hírek érkeztek. Mindannyiunkat sokkolt, rengeteget beszéltünk róla és arról is, hogy ez miként hat a dán válogatottra. Megrázó volt, hogy a családja is jelen volt” – mondta Nagy Ádám, a válogatott játékosa a csapat vasárnapi sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Ők is lehettek volna

A Bristol City védekező középpályása szerint rettenetes belegondolniuk, hogy ez bármelyikükkel megtörténhetett volna. Nagy elárulta, hogy többször szóba került a magyar válogatottnál, hogyan lehet megelőzni az ilyen eseteket, mert nem ez az első eset és valószínűleg nem is az utolsó, mivel hiába csinálnak a játékosokon EKG-t, szívultrahangot, laborvizsgálatot, így is rejtve maradhatnak egészségi problémák.

Nagy a nyomás a válogatotton

„Érezzük, hogy fokozódik a nyomás, de ez természetes. Az ausztriai edzőtáborban még lazábban beszélgettünk a dolgokról, mert tudtuk, jó néhány edzés lesz addig, amíg kifutunk a telt házas Puskás Arénába. De ez egy édes teher, egy soha vissza nem térő alkalom. Mindent megteszünk, hogy jól kezdjünk” – mondta a válogatott első, keddi meccséről Nagy.

Kicserélték a csapatot

A 25 éves labdarúgó azt is mondta, hogy a magyar válogatott komoly arculat- és generációváltáson esett át. Szerinte ezáltal az együttes erősödött, ugyanakkor abban is biztos, hogy a portugál válogatott sem lett gyengébb, mint öt éve volt.

Más meccs lesz a keddi mérkőzés

„Más mérkőzésre számítok, mint az előző Eb-n 3-3-mal végződött meccs volt. Kevesebb gólt, stabilabb, biztonságosabb játékot várok” – mondta Nagy, aki 2016-ban a cserepadról nézte végig a portugálok elleni találkozót.

Nem lehet erre felkészülni

Amikor Varga Kevin megkapta a szót, arról beszélt, hogy ez lesz az első nagy tornája, amire szerinte nem lehet felkészülni, mert ezt át kell élni. Elképzelni sem tudja, milyen lesz kifutni a pályára a hazai közönség előtt.

Jól összeszokott a válogatott

„A szövetségi kapitány, Marco Rossi egytől egyig személyre szólóan elmondja, mit vár az adott pozícióban. A másik Szalai Ádám, aki csapatkapitányhoz méltóan összefogja az egész együttest. A csapategységben óriási szerepük volt” – válaszolta a török Kasimpasa támadója arra a kérdésre, hogy kiknek a szavára hallgat. Varga szerint lesznek olyanok a csapatban, akik megvillannak majd, a jó egyéni teljesítmények pedig felhúzzák a többieket is.

Kedden játszanak a portugálokkal

A magyar válogatott kedden játszik a portugálok ellen a Puskás Arénában, míg szombaton ugyanott a franciákkal. Ezt követően június 23-án lép pályára a csapat Münchenben, a németek vendégeként, és ezzel zárja a csoportkört. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Magyar válogatott – Forrás: Facebook/MLSZ