A kivitelezést végző Budapest Közút a korábban tervezett, november 15-i határidő módosítását kérte. Képtelenek ugyanis befejezni a Kossuth Lajos utcát, pedig már kétszer nekirugaszkodtak.

Ki tudja, hogy meglesz-e az idén

Tolódik, az eredetileg tervezett időponthoz képest valószínűleg több hetet csúszik a Kossuth Lajos utca átadása. A hírről Szepesfalvy Anna (Fidesz-KDNP) számolt be közösségi oldalán – írja a huszonketto.hu.

A fideszes alpolgármester posztolta ki

„További, több hetes hosszabbítást kért a kivitelezés határidejére a Főváros, ezzel tovább nehezítve az itt működő kis- és középvállalkozások, az elhúzódó felújítások miatt eleve nehéz helyzetét” – írja a budafok-tétényi önkormányzat alpolgármestere, aki adókönnyítést ígért az érintett vállalkozásoknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Üzent a fővárosnak is

A politikus kioktatta a fővárost amikor azt írja: Őszintén remélem, hogy az ellenzéki képviselők is megszavazzák (mármint az adókönnyítésről szóló javaslatot) és közbenjárnak, hogy az elhúzódó felújítást kivitelező Főváros is segítse hasonló eszközökkel a munkaadókat!

Erről az útról van szó

A Panoráma utca sem járható

Keddtől lezárás és forgalomterelés várható a Panoráma utcánál – jelentette be a budafok-tétényi önkormányzat. Az autósoknak és a buszosoknak is számolniuk kell a forgalomeltereléssel, december elejére áll vissza a rend.

Buszok új útvonala

A Fővárosi Vízművek megbízásából vízvezetéket építenek a Panoráma és Plébánia utca egy-egy szakaszán. 2021. november 9-e üzemkezdettől november 30-a üzemzárásig a 241, 241A, 251 és 251A buszok terelt útvonalon közlekednek, és megállókat is áthelyezik.

A pontos helyszínek

A Galamb utca megállóhelyet 60 méterrel hátrébb, a Jósika utca kereszteződése elé, a Plébánia utca megállóhelyet a Plébánia utcában, a Panoráma utca kereszteződése előtt kialakított helyre teszik át.

A kerület is beszáll az aszfaltozásba

A munkálatokkal együtt az aszfaltburkolat is megújul – erről részben Budafok-Tétény önkormányzata gondoskodik. A vezetéképítést végző Fővárosi Vízművek a félpályás útburkolat helyreállítását vállalta, a Panoráma utca Sarló és Plébánia utca közötti szakaszán, valamint a Plébánia utca munkálatokkal érintett részén pedig a kerület felajánlásának köszönhetően lesz teljes szélességű útburkolat-felújítás.

Címlapkép: Szepesfalvy Anna Facebook-oldala.