A kétszeres olimpikon kézilabdázó, Tóth Tímea a közelmúltban két súlyos traumát dolgozott fel: 2019-ben elvesztette a 12 napos gyermekét, 2021-ben mellrákot diagnosztizáltak nála. A Ferencvárossal kétszeres bajnok, kétszeres vb-érmes balátlövő lelki fejlődését az istenhite is segítette.  A Szentendrén élő korábbi játékos szerencsésnek érzi magát, amiért Kökény Beatrixtól és Görbicz Anitától tudott tanulni a válogatottban.

Elveszítette gyermekét

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, Tóth Tímea 2019-ben vesztette el újszülött babáját. „Éjjel megszületett a fiam, császároztak igazából. Nem élte túl, 12 napot volt velünk” – mondta el Tóth Tímea válogatott kézilabdázó, akin egy héttel később már úgy tett, mint ha semmi sem történt volna. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Koraszülött volt

Kisfia 25 hétre született, 500 gramm volt és szinte semmije sem fejlődött ki. Már az ötödik napon újra kellett éleszteni, nagyon komoly bevérzései voltak az agyában, komoly egészségkárosodással. A sportoló most egy interjúban beszélt arról, hogy mai napig nem derült ki, hogy mi okozhatta pontosan a kisfai halálát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem fejlődött a baba

„Talán az, hogy a méhlepényem nem volt egészséges. Ő abból nem tudott megfelelően táplálkozni, nem volt keringése, és ezért nem is tudott fejlődni. Ennek, a feldolgozatlan tragédiának volt köszönhető az emlődaganat” – mondta a Magyar Nemzetnek Tóth Tímea.

Mellrákot diagnosztizáltak

A kézilabdázó és férje, gyermekük elvesztése után költözött be a szentendrei házukba. 2021-ben pedig újabb sok érte Tímeát: mellrákot diagnosztizáltak nála. „Amikor megtudtam, hogy rosszindulatú daganatom van, egyből bevillant, hogy segítséget kérek. Nem akartam agyonterhelni a családomat azzal, hogy milyen fázisokon megyek keresztül, célzottan onkopszichológust kerestem”.

Onkopszichológus segítségét kérte

Így találta rá, a szintén Szentendrén élő Nógrádi Csillára, aki korábban 9 évig az Országos Onkológiai Intézetben dolgozott. Tímea hetente járt a szakemberhez: „Ezért is mondom, hogy a Jóisten biztosan segít, fogja a kezemet. Megerősített, és tisztában volt azzal, hogy milyen stádiumokon megyek keresztül”.

Felvállalta betegségét

„Sokkal gördülékenyebben dolgoztam fel így a rákot, mintha otthon ültem volna begubózva, és mindent rátoltam volna másokra. Mindig is azt vallottam, hogy nem szégyen segítséget kérni, pontosan azért, mert utána nemcsak az adott illetőnek, hanem a környezetének is sokkal könnyebb. Ezért osztottam meg a betegségemet az interneten, meg azért is, mert tudtam, hogy a képernyőn ország-világ láthatja, mi történt velem”.

Kisírta bánatát

Tímea szerint Nógrádi Csilla abban is segített neki, hogy végre kibeszélhesse kisfia halálát. „Akkor kisírtam a bánatomat. Feldolgoztam a tényt, hogy ő már nincsen velünk”.

Lombikprogramban vettek rész

Tóth Tímea mai napig nem tett le arról, hogy anya legyen. A kemoterápiás kezelése előtt petesejt-stimulációt csináltatott. „Eleve lombikprogramot szerettünk volna, és mire elkezdtük, kiderült az emlődaganatom. Csak az lebegett a szemem előtt, hogy anya akarok lenni, azt akarom, hogy legyen gyerekem, és bárhogyan is alakul a kemoterápia, ehhez ragaszkodtam”.

„Miért éppen velem történik?”

A kemó előtt két héttel lefagyasztottak hat embriót. Tímeának hat  esélye maradt arra, hogy teherbe essen. „Rögös, embert próbáló út volt a kemoterápia. Néha megpillantom a kopasz képeimet a telefonomban, és arra gondolok, hogy ez nem is én vagyok, olyan hihetetlennek és távolinak tűnik. Sokszor belegondoltam, hogy miért éppen velem történik ez?”

Most már jónak kell jönnie

„Én jó embernek tartom magam, soha senkinek sem ártottam. A barátaim azt mondják, hogy nem hiszik el ezt a sok rosszat, ami velem történt. A kisfiunk elvesztése után költöztünk be a szentendrei házba, utána jött a daganatos betegség, tehát akkor most megint valami jónak kellene történnie” – mondta az egykori olimpikon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tóth Tímea – Forrás: Youtube.com