„Sosem éltem át még ehhez hasonlót sem – mondta Sasvári Sándor, akinek csömöri birtokát letarolta a vihar. Szerencsére a lovakat nem érte baj.

Imádja a lovakat

Hosszú évtizedek munkája kellett ahhoz, hogy Sasvári Sándor csömöri birtoka olyan legyen, mint amilyenről mindig is álmodott. A színészről köztudott, hogy rajong a lovakért, mindig úgy szeretett volna élni, hogy közelében legyenek a lovai. Feleségével 23 évvel ezelőtt megvették azt a területet, ahol megvalósulhatott az álom. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megijedtek volna

„Ahogy lehetett tudni, hogy jön a vihar, behoztuk az összes lovat” – kezdte a Ripostnak Sasvári Sándor. „Nyáron kint szoktak lenni a karámban, de nem kockáztattunk. És milyen jól tettük, a vihar, a dörgés, villámlás őket is megijesztette volna, kárt is tehettek volna magukban” – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kidőltek a fák

„A birtokot viszont nem tudtuk védeni, persze, amit tudtunk kintről bevittünk, de a gyönyörű, hatalmas fáink nem úszták meg. Persze bent a házban is hallottam hajnalban, mekkora a vihar. Sose éltem át ehhez még csak hasonlót sem!”

Hatalmas a kár

„Bentről is félelmetes volt, de arra a képre nem lehetett felkészülni, ami kint fogadott. Letarolt minket a vihar! Az évtizedek befektetett munkája pár óra alatt majdnem megsemmisült, mindenfelé kettéhasadt fák, a karámra rádőlt vastag ágak, hatalmas a kár! Persze nem ijedünk meg, ahogy lehet nekiállunk a helyreállításnak és bízunk benne a szombat esti vihar már kegyes lesz hozzánk!” – mondta a színművész.

30 éve Csömörön lakik

Sasvári Sándor 1993-ban költözött Csömörre feleségével, először az istálló készült el, sokáig ott is laktak kutyájukkal és macskájukkal. Azóta a birtok hatalmas változáson ment keresztül, a színészi munkái mellett állandóan azon dolgozott, hogy minden szép és jó legyen.

Nem lett baja a lovaknak

Saját lovas klubja van, az istállókban pedig a saját lovaik mellett bértartott lovak is álldogálnak. Szerencsére a lovakat nem érte baj, ők kényelmes boxukban élték át a rettegett órákat.

Régóta lovagol

Sasvári Sándor ötvenöt éve lovagol, mai napig aktívan versenyez is. Lovardájukban több saját lova van, és éppen az egyiket trenírozta, amikor öt évvel ezelőtt megtörtént a baj. A makacs csődör ellenszegült és épp úgy fordult, hogy lefejelte a színészt, akinek össze is kellett csavarozni akkor az arcát.

Zuglóban autókra dőlt egy fa

Ahogy írtunk róla, csak Budapestről több mint 4100 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez. A viharkárok elhárításán folyamatosan dolgoznak a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltók. A 14. kerületi Ond vezér útján egy 30 méteres fa négy autóra dőlt rá.

Veszélyben a gyalogosok

A 18. kerületi Garam utcában egy 30 méteres fa három oszlopot döntött egy házra. A 21. kerületben, az Áfonyás utcában két 10 méteres fa is villanyvezetékre dőlt. Az 5. kerületi Bécsi utcában 30 méterről hulló vakolat veszélyeztette a gyalogosforgalmat.

Lakhatatlan lett

A 21. kerületben, a Medve utcában egy fa házra dőlt, amely emiatt lakhatatlanná vált. Az épületet két embernek kellett elhagynia, elhelyezésükről az önkormányzat gondoskodott. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Sasvári Sándor – Forrás: Facebook