Korán reggel érkeztek pénteken a rendőrök a világhíres filmrendező, Szász János budakeszi házához. Felmutatták a papírokat és kezdődött is a házkutatás. Az ügy hátterében a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról készülő dokumentumfilm körüli konfliktus áll. 

Elvitték a telefonokat, számítógépeket

„Legalább 60 napra elvitték az összes telefonunkat, számítógépünket és minden adathordozót” – sorolta, Szász János filmrendező a Telex tudósítójának, majd így folytatta: „A fiamnak éppen online matematika órája volt, de kikapták a kezéből a laptopot.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pisztoly a gyerekszobában

„Sosem fogom elfelejteni ezeknek az embereknek, hogy betörtek a gyerekem hálószobájába pisztollyal” – mondta a rendező. Legalább 60 napra elvitték az összes telefonjukat, számítógépüket és minden adathordozót.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Szégyelje magát!

Szász János tudja, hogy ki áll a házkutatás mögött, de nem mondja el a sajtónak, csak annyit üzen neki, hogy „nagyon szégyellje magát” – fogalmazott a rendező.

8 órán keresztül kutattak a házban

A portál értesülései szerint több mint nyolc órányi házkutatás után, délután fél három körül távoztak a rendőrök a budakeszi otthonából.

Undorító gazság

Megerősítette, a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról készülő dokumentumfilm körüli konfliktus áll a házkutatás háttérben. Szász szerint botrányos, hogy ez megtörténhet ma Magyarországon, és mint fogalmazott, undorító gazság van a háttérben.

Nem készült még el a film

A portál információi szerint a készülő film ügyében jogi természetű vita van az orvoscsapat – vagy legalábbis annak egyik tagja és Szász között. A film egyelőre úgy áll, hogy még nem készült el a nyersvágat a forgatott anyagból.

Személyes adattal való visszaélés

A BRFK mindössze ennyit közölt az esetről: „A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály személyes adattal visszaélés vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást, amely keretében a helyszínen kutatást hajtott végre a rendőrség. Gyanúsítotti kihallgatás nem történt” – írták.

Méltatlan és túlzó

Szász János ügyvédje az esettel kapcsolatban annyit mondott, hogy jogi természetű konfliktusról van szó és ennél enyhébb büntetési tétellel rendelkező bűncselekmény nem is nagyon létezik. Az intézkedést nagyon méltatlannak és eltúlzottnak gondolják, és szerintük a feljelentés is megalapozatlan és jogi szempontból sem alátámasztott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az RTL Híradójának a témában készült videója

Kiemelt kép: részlet az RTL videójából