Szüleivel való viszonyáról, szabolcsi gyerekkoráról, hajdani kábítószerfüggőségéről, és gyermekivel való kapcsolatáról vallott Szabó Győző.

Sosem mondta ki

Édesanyját és édesapját is magázta, ami már akkor is furcsa volt osztálytársai számára, az a szó, hogy szeretlek, így még véletlenül sem tudott elhangozni a szülei felé – erről beszélt a Sorok között felvételén Szabó Győző. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Óvatosan bánik

„Épp a napokban fogalmazódott meg bennem, hogy a magyar nyelv miért csak úgy tud fogalmazni, hogy a szeretlek szó az tegeződő, így én ezt sosem mondtam a szüleimnek.” A színész egyébként is óvatosan bánik a szóval, nem osztogatja, hiszen neki sem mondták gyerekként soha.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nincs rá szó

“Minden, amit szeretnél elmondani egy szóban, arra a magyarban nincs szó. Szeretem ezt a szót, de sosem akarom elkoptatni, mindig akkor mondom, amikor pontosan ott és akkor helyénvaló és ott érzem, és ki kell, hogy mondjam. 48 éves voltam, mikor édesanyám meghalt és nem tudtam neki elmondani soha. Egy anya-fiú kapcsolatban természetes, hogy ezt érzi az ember, de nekem sem mondták ők soha, nem emlékszem ilyenre. “ – avatta be Lutter Imrét a színész.

Nem mondták neki sem

Arra a kérdésre, hogy neki mondták-e a szülei, látható fájdalommal válaszolta, hogy nem emlékszik. Szabó Győző hamar önállósodott, 14 évesen költözött Budapestre. A Képzőművészeti Főiskolára járt, színészetet nem tanult, de hamar kiderült, hogy mégis ez az útja.

Gyorsan sikeres lett

Első színházi szerepét a Bárka Színházban kapta. 23 éves korában a Katona József Színház társulatának lett tagja, miközben a filmes világ is kinézte magának. Az igazi népszerűséget a Valami Amerikában alakított nőcsábász rosszfiúja hozta meg neki, onnantól kezdve az ország egyik legkedveltebb színésze lett.

Kábítószerfüggő lett

Ám épp ekkor élte azt a korszakát, amikor a drog behálózta az életét. Erre az időszakára jellemző Pilinszky János: Te győzz le engem című verse, amelynek apropóján szóba kerül a nemrég Bujtor István-díjat nyert Toxikoma című életrajzi ihletésű film is – írta az atv.hu.

Fontos beszélni a gyerekekkel

Ezzel kapcsolatban Szabó Győző arról is beszél, hogyan ült le a gyermekeivel megbeszélni azt, amit könyvében megírt, s amit a mozivásznon döbbenetes képekben lát viszont a néző a színész életének nehéz szakaszáról.

Meg kell erősíteni

“A fiammal még biztos lesz megerősítő beszélgetés. Mert se a gyerekeim nem tudták, se a szüleim nem tudták” – árulta el Szabó Győző a kábítószerfüggőséggel kapcsolatban.

Idén halt meg az édesapja

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírporálon beszámoltunk róla, egy nappal a 80. születésnapja előtt hunyt el Szabó Győző édesapja. A család már az asztalt is lefoglalta az ünnepi ebédhez, amikor jött a szomorú hír: a mentősök sem tudták megmenteni a színész édesapjának életét.

Kerek születésnap lett volna

„Nagy családi ebédet terveztünk erre az alkalomra, hogy megünnepeljük a kerek születésnapját és az én Jászai Mari-díjamat. Tizenöt főre foglaltunk asztalt vasárnapra, de szombaton teljesen váratlanul elment” – mondta a Blikknek a színész. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szabó Győző – Forrás: RTL