A koronavírus okozta kezdeti sokk után magukhoz tértek a kiszállításra is vállalkozó boltláncok. Már a legtöbb üzletben korlátozások nélkül lehet online rendelni Budapesten és környékén. Az Auchan elárulta, mennyivel bővültek a kapacitások, a Spartól elmondta, hogyan muzsikál a taxis kiszállítás. Az is kiderült, hogy mi a helyzet a Tesco korábban bevezetett súlykorlátozásával.

A nagy élelmiszerláncok webshopjai lefagytak a járvány magyarországi kirobbanásakor, szinte elérhetetlenek lettek, annyian keresték őket. Sokszor csak hetekkel későbbi időpontra vállaltak kiszállítást.

Spar

Szinte az összes bolt különféle korlátozásokat vezetett be: a Tescónál, Sparnál mennyiségi korlát is volt, hogy nehogy valaki egymaga kifossza a raktárkészleteket a nagyon keresett termékekből – írja a Pénzcentrum.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Most, hogy lecsengőben van a járvány, kezd visszatérni az online élet is a normál kerékvágásba.  A Spar raktáraiban már csak a kollégákat, vásárlókat védő korlátozások vannak érvényben, a mennyiségi korlátozások már feloldásra kerültek – írta a Spar a portál megkeresésére.

Hozzátették, hogy aki rendelni szeretne tőlük az online shopból, annak érdemes 1-3 napos idősávval kalkulálnia, áruházi átvételnél viszont minden esetben már másnapra is van szabad idősáv.

Egy ideje a Spar a Főtaxival karöltve is végez kiszállítást: a sofőrök rendes fuvardíj ellenében viszik házhoz az árut megrendelőnek. A boltlánc ennek kapcsán azt állítja, jelentős vásárlói kör élt már a lehetőséggel eddig. Folyamatosan dolgoznak azon a taxis partnerrel, hogy a lehető legtovább fenn tudják tartani a szolgáltatást.

Auchan

Már rögtön a kezdeti nehézségek megjelenésekor azon dolgoztunk, hogy akadálytalanul működhessen továbbra is a webshopunk. Ennek érdekében szükségesnek láttuk a kapacitásbővítést, így több mint 150 új munkahelyet teremtettünk az e-kereskedelmi csapatban, többek között ennek is köszönhető, hogy a szolgáltatásunkat mindvégig korlátozások nélkül tartottuk fent – az Auchan.

Mint kifejtették, a március végi időszakhoz képest sikerült olyannyira megnövelni a kapacitásokat, hogy jelenleg Budapesten és Pest megyében már egy napon belül tudnak vállalni szállítást bármelyik idősávban. A nehéz időszakban bővült a termékkínálat: mind friss áru mind pedig tartós élelmiszer területén.

Megjegyezték: a szállítási díjaik 690-990 forint között változnak a vásárlás összegétől függően. Amennyiben ez az összeg meghaladja a 35 ezer forintot, jelképesen 1 forintot számolnak fel.

Tesco

A Tesco sajtóosztálya nem válaszolt, viszont a honlapjuk tanúsága szerint náluk még mindig él a márciuban bevezetett korlátozás. Egy vásárló egyszerre maximum 80 kg árut rendelhet. Emellett a termékeknél is van mennyiségi korlát, a webshopban jelzik is, hogy egyszerre mennyit lehet az adott termékből venni és kizárólag online lehet fizetni a megrendelt termékekért.


Vitézy szerint fölösleges és ronda parkolóházra költik a pénzt a biodóm helyett

Vitézy Dávid szinte beleszállt Karácsony Gergelybe, az a problémája, hogy… (Cikkünk ide kattintva folytatódik)


Kiemelt kép: illusztráció