Bringás fejlesztések indulnak a mai napon Újpesten – jelentette be Facebook-oldalán Déri Tibor, a 4. kerület polgármestere. Egy sor kerékpárút munkálatait kezdik meg a városban. A cél, hogy összekössék egymással a már meglévő bicikliutakat.

Összefüggő hálózatot alakítanak ki

Újpest Önkormányzata számára kiemelten fontos, hogy még könnyebbé és biztonságosabbá tegye a kerékpározást a kerületben, és így még többen közlekedjenek biciklivel. A Fővárosi Önkormányzattal összefogva ezért egy olyan fejlesztés tervezése indult meg, amelynek eredményeként egy összefüggő kerékpáros hálózat tud kialakulni Újpesten – olvasható az önkormányzat honlapján. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Középpontban a biztonság

„Egyre többen kerékpároznak, és ez nagyon örvendetes dolog. Ezzel együtt az autós forgalom is sokkal nagyobb lett az elmúlt években, ezért a korábbinál is nagyobb szükség van a biztonságos körülményekre az utakon” – írta bejegyzésében Déri Tibor.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fontos fejlesztések

A most induló fejlesztések során lesznek új burkolatalakítások, felfestések, forgalomtechnikai változtatások is – tette hozzá.

Indul a munka  

A gondos tervezést követően 2023 szeptemberében megkezdődik a kivitelezés: a projektben szereplő helyszíneken megindulnak a burkolatalakítások, felfestések, forgalomtechnikai változtatások. Ez a kerület számos pontját érinti, a fejlesztés célja ugyanis a kerékpárhálózat meglévő, de össze nem érő elemeinek összekötése.

November végéig tart

A kivitelezés szeptember 25-én indul, és várhatóan november végéig tart – írja az Újpesti Hírmondó.

Egyhektáros lesz a Városkapu park

A BudaPestkörnyéke.hu augusztusban írt arról, hogy egyhektáros lesz a Városkapu park Budapest 4. kerületében. A régi, lepusztult és elbontott épületek helyén hamarosan fű, cserjék és virágok, több mint nyolcvan fa, sétányok, sakkasztal, pingpongasztalok, padok, kerékpártámaszok lesznek. A Városkapu park kialakításával párhuzamosan folyik a Főtér park megvalósítása is mintegy 9000 négyzetméteren.

Élet az elbontott épületek helyén

 „A régi, lepusztult és elbontott épületek helyén hamarosan fű, cserjék és virágok, több mint nyolcvan fa, sétányok, sakkasztal, pingpongasztalok, padok, kerékpártámaszok lesznek az uniós támogatással megvalósuló új parkban, ahol a partnereinkkel közös eseményünkön egy időkapszulát is elhelyeztünk” – írta Facebook bejegyzésében Trippon Norbert, a kerület alpolgármestere. 

A Főtér park is alakul

A Városkapu park kialakításával párhuzamosan folyik a Főtér park megvalósítása is mintegy 9000 négyzetméteren. Így már majdnem két hektár bezöldítése valósulhat meg, ami igazán nagy dolog egy város, jelen esetben Újpest életében – tette hozzá.

Fejlesztések egymás után

A kerület vezetői az elmúlt években számos parkfejlesztést, parkfelújítást és parképítést hajtottak végre. Felújították a Béke teret és a Kordován teret, egy kis mediterrán életérzést nyújtó teret építettek a Pácoló-Intarzia közben és létrehozták a Sándor István parkot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció