Érdekes látvány fogadta a sétálókat Budapest 1. kerületében. Egy lakó Buda illusztris környékén nem mindennapi módon töltötte az újnak látszó hibrid luxusautóját. A módszer találékony, de nem veszélytelen.

A második emeletről töltött

Egy budai, első kerületi lakó az ablakán lógatta ki a hosszabbítót a második emeletről, és úgy töltötte az autóját. A hibrid Porschére minden bizonnyal ráfért már a töltés, ha ennyire sürgős volt a dolog a tulajdonos számára. A Vezess.hu olvasója örökítette meg az utókor számára a műveletet: a képek szerint az autó a Mészáros utca és a Zsolt utca kereszteződésénél parkolt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

40 milliós autó

A cikk szerint felmerülhet, hogy a töltőoszlopok használatának drasztikusan megnövekedett költségei miatt látni ilyen jellegű kivitelezéseket, de kevésbé valószínű, hogy egy felsőkategóriás, újonnan 40 millió forint autó esetében ez gond lehet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tiltja a jogszabály

Ráadásul jogszabály is tiltja az alternatív hajtású autók ilyen jellegű töltését. Egy előírás ugyanis kimondja, hogy „elektromos berendezéseket közterületen csak az illetékes szakhatóság engedélyével lehet használni”. Az adott eszközöknek az erre vonatkozó szabványoknak is meg kell felelniük.

Rövidzárlatot okozhat

A kábel esetleges megtörésén túl más biztonsági aggályokat is felvet megoldás. A gyártók zöme egyáltalán nem ajánlja ehhez a háztartási hosszabbítók használatát, mivel az huzamosabb idő rövidzárlatot okozhat a nagyfokú áramerősség miatt, írja a Vezess.hu.

Esős időben próbálkozott

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt néhány hete egy hasonló esetről: esős időben, a lakása ablakából kivezetett árammal töltötte elektromos autóját egy lakos Óbudán, az esetről fotó is készült.

Kivezette a hosszabbítót

Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet oldalán tették közzé azt a fotót, amin jól látható, az egyik lakos az esős, rossz időjárási körülmények között, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amivel aztán a parkolóban álló autóját töltötte. A kábel felügyelet nélkül, a vizes járdán volt végig vezetve az autóig

Kiszúrta a rendőrség

A poszt tanúsága szerint mindez január 16-án, a késő délutáni órákban történt, a dologra a rendőrség és a közterület-felügyelet közös Őrszem20 járőrei lettek figyelmesek a Szőlő utcában. Az elektromos hosszabbító kábel egy emeleti ablakból volt kiengedve és a vizes járdán keresztül, felügyelet nélkül vezették az elektromos autóhoz, olvasható a bejegyzésben.

Mentek a zsaruk

Mivel elektromos berendezéseket közterületen csak az illetékes szakhatóság engedélyével lehet használni, és csak az erre vonatkozó szabványoknak megfelelő eszköz alkalmazható, ezért a járőrök azt az utasítást kapták, hogy derítsék fel ki végzi a szabálytalan tevékenységet, és szólítsák fel annak megszüntetésére.

Felszólították

A járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. A jármű tulajdonosát a központi nyilvántartásból lekérték, majd telefonon értesítették. A helyszínen megvárták a gépjármű tulajdonosát, akit igazoltattak, majd felszólították a tevékenység megszüntetésére. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: így is lehet elektromos autót tölteni… Fotó: Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet Facebook