Súlyos baleset történt csütörtökön a Flórián tér közelében a 3. kerületben. Egy Volkswagen nekicsapódott egy oszlopnak, a roncsból csak feszítővágó segítségével tudták kiemelni a sofőrt.

Áttért a külső sávba

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál információi szerint egy Volkswagen Sharan igyekezett a 3. kerületi Szentendrei úton a Flórián tér felé csütörtökön késő délelőtt. A középső sávban haladva elhagyta a Raktár utcai kereszteződést, majd a Szentendrei út 4. szám előtt áttért a külső sávba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Durván összetört a Volkswagen

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Villanyoszlopnak vágódott

Csakhogy ott egy teherautó haladt, amivel így összekoccant, majd továbbhaladt a járda irányába nagy sebességgel, végül a járdára felhajtva egy acél villanyoszlopnak vágódott.

Totálkáros lett az autó

Beszorult a roncsba a sofőr

A Volkswagent vezető középkorú férfi beszorult a roncsba, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágóval és speciális nyomóhengerek segítségével szabadítottak ki az összetört a járműből, miután levágták a bal és jobb oldali első ajtót.

Sokáig tartott a helyszínelés

Hordágyon emelték ki

A tűzoltók a férfit hordágyon emelték ki a gépkocsiból majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Emelés közben leszakadt az eleje

Fékezés nélkül

Mivel látszólag a Volkswagen fékezés nélkül rohant az oszlopnak, elképzelhető, hogy rosszullét miatt történt a baleset.

Hosszú féknyom

A teherautó vezetője rögtön fékezett, hosszú féknyomot húzott, de valószínűleg a Sharan a koccanás nélkül is az oszlopnak vágódott volna. A teherautó vezetője nem sérült meg a baleset során. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.