Súlyos balesethez riasztották a dabasi hivatásos tűzoltókat. Az 5-ös főúton lesodródott az útról és árokba hajtott egy Suzuki Swift, sofőrjét életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az esetet egy arra közlekedő autós az elejétől a végéig látta. Beszámolónk végén mutatjuk a helyszínen készült képeket.  

Árokba hajtott a Suzuki

Lesodródott az útról és árokba hajtott egy Suzuki Swift az 5-ös főút 28-as kilométerénél, Ócsa közelében. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki a roncsba szorult. A dabasi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életveszélyes sérülések

A kimentett ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, tájékoztattak a Facebookon a dabasi tűzoltók.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Láttam az egészet”

„Sajnos premier plánban láttam az elejétől a végig a balesetet, előttem kacsázott a Suzuki, majd történt meg a baj. Én hívtam a segélyhívót. Innen is mihamarabbi felépülést neki” – írta egy szemtanú a közösségi oldalon.

Nem tudják, mi okozta a bajt

Sajnos átment a szembe sávba, aztán az egyenes részen elszállt. A biztonsági övet nem használta. Nem hiszem, hogy műszaki gond történhetett. nem tudom, mi okozta a balesetet” – tette hozzá.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Lelépett a BMW sofőrje

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy segítségnyújtás nélkül lépett le a helyszínről egy BMW X5-ös terepjáró sofőrje, miután több piros lámpán áthaladva végül belehajtott egy szabályosan közlekedő Opelbe. A BMW sofőrje vélhetően drogozott vagy piás volt, mert az ütközés után inkább lelépett a helyszínről, nem segített, pedig az Opel sofőrjének kórházi ellátásra volt szüksége.

Több piroson is áthajtott

Szemtanúk állítása szerint a Galvani utcához érve ért véget a száguldás, ugyanis jobbról egy Opel Insignia sofőrje autójával a zöld jelzésen kikanyarodott balra, éppen akkor, amikor a BMW odaért. 

Súlyosan megsérült a vétlen sofőr

A nagy erejű karambol következtében a BMW az elválasztó füves területre csúszott, az Opel pedig a Szerémi útra sodródott, felhajtott a járdára és kidöntött egy kandelábert. Az Opelben kirobbantak az oldalsó légzsákok, az autót vezető férfi mégis súlyosan megsérült, őt a szemtanúk és a járókelők segítették ki a roncsból, majd a mentők haladéktalanul kórházba szállították. 

Lelépett a BMW sofőrje és utasa

Ezzel ellentétben a BMW vezetőjének és utasának komoly egészségügyi problémái nem igazán keletkeztek, ez abból is látszik, hogy a baleset után kiszálltak, majd segítségnyújtás nélkül elhagyták a helyszínt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Dabas HTP