Mint ahogyan azt korábban a BudapestKörnyéke is megírta a Külügyminisztérium bejelentette, Szájer József, egykori fideszes Európa Parlamenti képviselő visszaküldi a diplomata útlevelét, így a belga hatóságok megindíthatják ellene a kábítószerrel való visszaélés miatt kezdeményezett büntetőeljárást. Nos, úgy tűnik Szájer József a diplomata útlevelet leadta, ám a Blikk információi szerint még mindig Brüsszelben tartózkodik.

A botrány

A Fidesz korábban nagyra becsült politikusa állítólag alsónadrágban egy ereszcsatornán akart meglépni egy homoszexuális orgiáról, a hátizsákjában pedig drogot találtak a rendőrök. A Fidesz európai parlamenti képviselője december elején azt követően mondott le EP-mandátumáról, hogy egy melegorgián vett részt Brüsszelben. Így január 2-val már nem európai parlamenti képviselő, és mentelmi joga sem védi már. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Leadta az útlevelét

A Külügyminisztérium a Blikk érdeklődésére közölte, hogy Szájer József képviselő úr jelezte, visszaküldi a diplomata útlevelét. “Szájer József – a jogszabályoknak megfelelően – leadta diplomata útlevelét – közölte a Blikk megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőosztálya.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Vajon felvette a 40 milliós átmeneti juttatást?

A Blikk annak is megpróbált utánajárni, hogy Szájer József felvette-e azt a 40 millió forintot az Európai Parlamenttől, ami „átmeneti juttatásként” őt, mint távozó képviselőt 16 év után megilleti. Ám erre vonatkozóan sem Fidesz–KDNP brüsszeli delegációja, sem az EP sajtóosztálya nem kívánta megadni ezt az információt. A juttatás egyébként nem járt automatikusan, külön kell kérvényezni; Szájer ezt március végéig teheti meg.

A belga ügyészség hallgat

“Úgy döntöttünk, a nyomozás lezárultáig nem adunk semmilyen további információt” – közölte a Blikkel a belga ügyészség, így jelenleg az sem ismert, hogy Szájer Józsefet kihallgatták-e már gyanúsítottként vagy nem.

Világraszóló botrány

Mint megírtuk a Fidesz korábbi top-politikusának, Orbán Viktor brüsszeli jobbkezének szánalmas balhéjáról a teljes világsajtó beszámolt egy hónappal ezelőtt, december elején.

Lecsaptak a szexpartira

A BudaPestekörnyeke.hu is megírta, hogy  brüsszeli rendőrség egy szexpartira csapott le november utolsó péntek éjszakáján Brüsszelben. A Brussels Times szerint drogokat is találtak a helyszínen.

Fél tízkor indult a razzia

Szájer József fideszes EP képviselő bukását okozó bulin november 27-én este fél tíz körül jelentek meg a brüsszeli rendőrök a koronavírus-helyzet miatti korlátozások megsértése miatt.

Menekülés az esőcsatornán

Amikor a rendőrök ellepték a lakást az ex-fideszes politikus gyorsan kimászott az erkélyen és az ereszcsatornán próbált elmenekülni. Már majdnem leért, amikor a rendőrök elfogták. Az állítólag lenge öltözékben menekülő politikus hátizsákjában kábítószert találtak.

Kamuzott a politikus

Szájer később tagadta, hogy drog lett volna nála, azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs arról, hogyan került hozzá kábítószer. Az ügy kirobbanása előtt azt kamuzta az alkotmányt író politikus, hogy nagyon elfáradt, ezért mond le az EP-mandátumáról.

Akár 5 évet is kaphat ha elítélik

Korábban a belga ügyészség azt nyilatkozta, hogy addig nem lehet lefolytatni a büntetőeljárást, amíg a diplomáciai vagy a parlamenti mentelmi joga meg nem szűnik Szájer Józsefnek. A kábítószerrel való visszaélés miatt 3 és 5 év közötti szabadságvesztést, illetve 8 ezertől 800 ezer euróig terjedő pénzbüntetést is kiróhat rá a belga bíróság.

Orbán Viktor is elhatárolódott tőle

Amikor már állt a bál és világraszóló hír lett a ciki politikusból, Orbán Viktor is elhatárolódott tőle. Szájer kilépett a Fideszből, a miniszterelnök pedig azt mondta: védhetetlen, amit csinált.

Ezek is érdekelni fognak!

A razziáról készült rendőrségi videót ide kattintva éred el, a témában készült cikkeinket pedig ide kattintva olvashatod el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Szájer József a Fidesz korábbi EP-képviselője