Ahogy arról az elsők között beszámoltunk valószínűéeg a Balatonba fulladt két fiatalember. Már éppen indultak ki a tóból, amikor megtörtént a baj. Az egyik fiú édesapja megtörténten beszélt a tragédiáról.

Családtagok a parton

Az egyik fiú édesapja a többi családtaggal együtt egész nap a part mellett várta a keresés eredményét. 9 órakor tudtuk meg este, és jöttünk kocsival rögtön, 400 kilométert – mondta az RTL Híradónak.

Minimális az esély

Megrendülten hozzátette, már nem számít arra, hogy fiát életben találják. Azt mesélte, a fiúkat mindenki szerette, kőművesnek és hegesztőnek tanultak. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A riport

Szombaton este történt

Szombaton 19 óra 38 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy 17 és egy 18 éves bódvalenkei fiú eltűnt a vízben. Harmadik társukkal együtt indultak be úszni a Balatonba, és már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segített egy csónakos

A harmadik fiatalnak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait.

Keresik őket

A rendőrség és a vízirendészet azonnal megkezdte a kutatást szonárral az eltűnt fiatalok után. A keresés jelenleg is tart.

Viharjelzés nem volt

A fiúk elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása várhatóan közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik majd – közölte a szóvivő.

Felhívás

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Címlapfotó az RTL videójából való.