Az egész világot megrázta a hír, hogy a szombati dán–finn Eb-meccsen váratlanul összeesett egy bedobásnál a dánok egyik legjobb játékosa, Christian Eriksen. Ugyanakkor nem mindenkit rázott meg a sportoló élet-halál küzdelme, ugyanis az MTVA stúdiójában Bognár György megbotránkoztató kifejezéseket tett, amitől az egész internet felrobbant. Most ezekért a kijelentéseiért elnézést kért az M4 Sport szakkommentátora.

Elterült a pályán Eriksen

Christian Eriksen, a dán válogatott egyik legjobb játékosa az első félidő végén váratlanul rosszul lett, és egy bedobásnál egész egyszerűen összeesett és elterült a földön. A sportoló életéért hosszú percekig küzdöttek, a tévé képernyői előtt milliók szurkoltak a focista felépüléséért. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bognár György inkább a meccset nézte volna

Az egész világgal ellentétben Bognár György, az M4 Sport szakkommentátora volt az egyetlen, aki nem hatódott meg Christian Eriksen rosszullétén, és az MTVA stúdiójában olyan módon reagált a történtekre, amit el sem hinne az ember. A különböző internetes oldalak azonnal felrobbantak, és azt kezdték el firtatni, hogy gondolhat valaki ilyen sötét és embertelen gondolatokat.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Bocsánatot kért

Miután Bognár György, a Paks FC futballcsapatának edzője is észrevette, hogy mekkora felháborodást keltett a szavaival, közleményben reagált a tegnapiakra. A volt válogatott labdarúgó elnézést kért – írja a Blikk.

Belátta, hogy érzéketlen volt

„Számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia-Finnország mérkőzés közbeni véleménynyilvánításom. Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott Christian Eriksen állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását” – írta a közleményében.

Most már szurkol a focista felépüléséért

“Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett, és akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben. A történtek rám is sokkolóan hatottak, érzelmileg megviseltek, éppen ezért szerettem volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen. Kívánom, hogy soha többé ne kelljen átélnünk ilyen esetet, hogy Christian, akiért egy világ aggódik, mielőbb felgyógyuljon, pályára léphessen, ahogy csapattársaitól is ezt kérte.”

Félbeszakították a meccset

Christian Eriksen rosszulléte miatt azonnal félbeszakították a meccset, a játékosnak pedig előbb a csapattársai, majd a mentők indultak segíteni. Az ellenfél focistái is könnyes szemekkel izgulták végig az életmentést.

Stabil állapotban vitték le a pályáról

Eriksent hosszú percekig ápolták a pályán, majd amikor sikerült stabilizálni az állapotát, a sportolót levitték a pályáról. A dán focista ekkor már magánál volt, kórházba vitték, ahol azóta lábadozik.

Az egész világ imádkozott érte

Az, hogy Christian Eriksen egyik pillanatról a másikra összeesett az Eb-mérkőzésen, tényleg az egész világot megrázta. Sportolók sora kezdett imádkozni a játékosért: többek között az a Fabrice Muamba is közzétett egy bejegyzést szolidaritásként, aki hasonló módon esett össze a pályán még 2012-ben. A labdarúgónak szívleállása volt, amiből sikerült felépülnie, de azóta el kellett állnia a futballtól.

Folytatták a meccset

Eriksen eszméletvesztése miatt az UEFA egy közleményt tett közzé, amelyben azt írta, hogy félbeszakították a mérkőzést, amit csak később folytattak. Az Eb-meccset végül a finnek nyerték 1–0-ra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón Bognár György botrányos megnyilvánulása

Kiemelt kép: Részlet a videóból