Abban az 1. kerületi rendelőben praktizál Körmendi István, amelyet még édesapja indított el 1920-ban. Visszavonulását ugyan már bejelentette, de még ma is gyógyít.

100 év

A háziorvosi praxist még 1957-ben vette át édesapjától Körmendi István, aki akkor 34 éves volt. Az ország legidősebb, praktizáló háziorvosa idén lett 100 éves. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Budán lett orvos

Ma is abban a budapesti, 1. kerületi rendelőben fogadja a betegeket, akik nála a legjobb kezekben vannak. Az édesapja is Budán kezdte meg a munkát, Körmendi István itt lakott, innen járt iskolába, később feleségével és lányával is itt élt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem áll le a gyógyítással

Körmendi Istvánt Magyarország legidősebb háziorvosaként tartják számon. Ugyan korábban már bejelentette, hogy visszavonul, de még mindig nem áll le a gyógyítással.

Mi a hosszú élet titka?

A Nők Lapjának most nyilatkozott a háziorvos, amit aztán a Blikk is szemlézett. Körmendi Istvánt természetesen megkérdezték a hosszú élet titkáról. Meglepő választ adott.

A genetika dönt

„A genetikai adottságok döntenek, amelyek amúgy lehetnek kevésbé jók, és azokat kell akkor némileg javítani. Aztán lehet valakinek jó a genetikája, ami lerontható alkohollal, nikotinnal, meg talán az életmóddal is – fogalmazott.

Csak elaludni

Ő maga egyébként sosem ivott alkoholt, a cigire sem szokott rá. Most azt mondta, ha már meg kell halni, akkor „az én ideális befejezésem az lenne, hogy egy átdolgozott nap után egészséges fáradtsággal lefekszem, jól elaszom, és aztán másnap arra ébredek, hogy nem ébredtem fel” – mondta.

Díjat kapott

A háziorvos idén Pro Universitate Érdemrendet vehetett át. „Doktor úr századik életévébe lépve sem adta fel hivatását, hiszen még ma is praktizál háziorvosként, ez pedig önmagában is elismerésre méltó teljesítmény” – indokolta a döntést dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Több ezer beteg lehet hálás neki

Hozzátette, „nemcsak több száz, több ezer beteg lehet hálás neki, de az egész magyar orvostársadalom is. A gyógyítás hagyományát lánya és veje is továbbviszi a családban” – tette hozzá a rektor, kiemelve a díjazott alázatos és áldozatos munkáját, valamint a betegekért tett fáradhatatlan szolgálatát. Mindezekért a Semmelweis Egyetem rektoraként az intézmény nevében Pro Universitate Érdemrendet nyújtott át dr. Körmendi Istvánnak. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: fotó a Népszava videójából