Érd polgármestere, Csőzik László a napokban többször posztolt arról, hogy mennyi kárt okozott a volt polgármester, T. Mészáros András. A régi polgármester azt állítja, mindez hazugság és feljelentést tesz a rendőrségen, mert az új polgármester szimpatizánsai lincseléssel és akasztással fenyegetik. Érden kezdenek eldurvulni a dolgok, keményebben feszülnek egymásnak az ellenzékiek és a kormánypártiak, mint a választások idején. Az utcák jelentős része pedig továbbra is poros, murvás.

Ahogy azt néhány napja itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, az egyik érdi óvoda újjáépítését végző cégek összejátszottak, ezért a városnak vissza kell fizetnie az építéshez kapott 70 milliós támogatást. Közben arról írnak, hogy a levegőben lóg egy újabb, majdnem félmilliárdos számla is.

A jelenlegi polgármester, Csőzik László ezzel kapcsolatban azt posztolta a minap, hogy „a polgármesteri tisztség átadás-átvételekor egy szót sem ejtett arról a vesztes polgármester, hogy milyen kockázatokat rejtő eljárások vannak folyamatban. Pedig lett volna miről beszélnie. Tudta, ha hallgat, okosabb marad. 70 milliót csak úgy kidobtak az ablakon: minden érdi lakos 1000 forintot fizet a volt polgármester és tettestársai hibájáért!” – írja Csőzik lászló, majd így folytatja:

“Szomorúan kell az érdieket tájékoztatnom, hogy nem ez a legnagyobb pénzügyi kockázatú peres eljárás, amely a várost érinti. Hamarosan lezárul a Pest Megyei Kormányhivatallal szemben sok éve a város által indított közigazgatási per is, amelynek pénzügyi következménye több százmillió forint is lehet (jelenleg úgy áll a helyzet, hogy 426 milliót kellene kifizetnünk). A bírósági szakértők szerint ugyanis az önkormányzat kárt okozott egy cégnek egy évtizede, amelyet most Érdnek kell kifizetnie.”

T. Mészáros András (világos zakóban) korábbi és Csőzik László jelenlegi polgármester – BPK-montázs

A régi polgármester feljelentést tesz

A korábbi polgármester, T. Mészáros András a következőket írta a közösségi oldalán: „Felszólítom Csőzik városvezetőt, hogy ha tud olyan korrupciós ügyről, amelynek én személyes érintettje vagyok, akkor tegyen feljelentést. Ne ismeretlen tettes ellen, hanem ellenem, ne névtelenség mögé bújva, hanem névvel vállalva annak terhét, hogy hamis vádaskodásával bűncselekményt követ el.” – írta, majd így folytatja:

„Feljelentem azokat, akik lincseléssel, akasztással fenyegetnek Csőzik hivatalos facebook-oldalán. Csőzik és társai hosszú évek óta rágalmaznak engem. Eleinte sunyi módon, suttogó propagandával, ahogy a gyáva férgek szokták terjeszteni a politikai kórt. Aztán egyre nyíltabban, egyre hangosabban. Megalapozatlan feljelentéseket tettek, majd hivatkoztak rá, hogy feljelentések vannak. Koncepció gyártás, karakter gyilkossági kísérlet. Ahogy a gyáva kommunista elődjeik csinálták annak idején” – fejti ki véleményét a régi polgármester.

Porfészek

A jelenlegi polgármester oldalán a BudaPestkörnyéke.hu munkatársa szombaton nem talált lincseléssel, akasztással fenyegető hozzászólást, ugyanakkor többen sérelmezik, hogy a régi polgármester közösségi oldalán nem írhatják le a véleményüket, mert le vannak tiltva.

Az egyik Érden élő lakó látva a régi és az új polgármester egymásnak feszülését így összegezte a helyzetet: „A nagy csatározások közben ne feledkezzünk meg, hogy Érd nem egy politikai csatatér, hanem itt emberek élnek, akik itt élik napjaikat.

Szégyen, hogy 2020-ban nincsenek utak és porzik minden. Erre szokták azt mondani, hogy porfészek. Telnek múlnak az évek és épphogy történik valami, közben a kondér körül mindenki dagadtra hizlalja magát és a családját.

Azért fizetünk, hogy ellopják? Persze lehetne azt mondani, hogy ezért nem fizetek, de erre ott van a hatóság és erőszakkal behajtja, ha beledöglünk akkor is. Szeretem Érdet és jó lenne, ha olyan lenne, mint amilyennek gondoltam gyerekként, hogy milyen lesz 2020-ban, persze repülő autók nélkül” – írta egy választópolgár a két polgármester vitájáról a jelenlegi polgármester oldalán.

Kiemelt kép: Érd főtere – Fotó: BPK