Domokos László székely stand up-ja tornáztatja meg a nevetőizmokat a MOMkultban, az Erkel Színházban A diótörő mesebalettje vár a gyerkőcökre. Szabó R. János a Túr mentéről készült fotói a CAPA Centerben, vadászfegyverek arzenáljaa Mezőgazdasági Múzeumban ejt ámulatba. Élőben izgulhatjuk végig az űrteleszkóp csillagközi útjának indulását, vagy erdőmentő küldetést vállalhatunk a Vajdahunyadvár Rejtelmes rengetegében.

Székely stand up a MOMkultban

A Csányi Sándor Produkció bemutatja: Domokos László – Székely stand up komédiáját a MOMkultban. “A székely lélek anatómiáját boncolgatom tipikus székely humorral, az előadásban családi történetek, megtörtént események és rablómesék váltogatják egymást. Ha minden jól megy, akkor egy órára elutazunk gyerekkorom helyszíneire: Csíkba, Komondóra, a Gyímesekbe, s ha nem vigyáznak, fenn alszunk a Hargitán, ahol a medve tényleg nem játék.”- vallja Domokos László.

Domokos László stand up-ja

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A diótörő az Erkel Színházban

Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. 2018 decemberében visszatért az Erkel Színház színpadára Oláh Gusztáv legendás díszlete és a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő új kiállítás. A klasszikus zenei anyagra egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát.

Mesebalett három felvonásban

Történetek az Öreg-Túr mentén Szabó R. János fotótárlata a CAPA Centerben

 „A városi ember számára sokszor csak elképzelt, ritkán, vagy épp a nyaralások, vízitúrák, kirándulások idején megtapasztalt jelenetek és maga a táj is az időtlenség illúzióját keltik. Nem szabad azonban elfeledni, hogy a természettel való összhang és egyensúly igen törékeny, ezért Szabó R. János jelent dokumentáló terepmunkája különösen fontossá válik. A képekkel együtt a folyó mentén élő falusi embereknek nemcsak az eltűnőfélben lévő hagyományokat követő tevékenységeik és életkörülményeik, hanem értékrendjük és érzéseik is láthatóvá és megőrizhetővé válnak.” – méltatja a kiállítást Gellér Judit kurátor.

Rejtelmes rengeteg a Vajdahunyadvárban

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kalandos küldetés részesei lehetnek.

Erdőmentő küldetés

Vadászat és vadászfegyverek a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállításán a saját gyűjteményi anyagon kívül a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeinek legszebb műtárgyai először szerepelnek közös kiállításban, olyan részletgazdag képet festve a magyar vadászat történetéről, amelyre mindeddig még nem volt példa.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS! A James Webb űrteleszkóp elindul csillagközi útjára

A csillagászok régóta várt új űrobszervatóriuma, a James Webb űrtávcső december 22-én áll majd pályára a Hubble utódjaként, egy Ariane–5 hordozórakétával, melyet élőben izgulhatunk végig a Svábhegyi Csillagvizsgáló bemutató csillagászainak tolmácsolásában!

Házigazdák: Szabó O. Norton és Soós Benjámin

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/momkult