A napokban felállt az úgynevezett szemétkommandó Soroksáron és sor került az első akcióra is. Az illegális szemétlerakás jelentős problémát jelent Budapesten és környékén. Soroksár vezetése új ötlettel állt elő: felállították a szemétkommandót.

“A szeméthegyek elterjedésének megakadályozása érdekében a rendészeti osztályon belül létrehozták a szemétkommandót, amely 24 órában végzi a munkáját” – jelentette be közösségi oldalán Bese Ferenc, aki polgármesterként egy tiszta, rendezett Soroksár megteremtését tűzte ki célul.

A teendők ellátása eddig is az önkormányzathoz tartozott, azonban innentől kezdve a városvezetés jóval több erőforrást fog biztosít a köztisztaságra – tette hozzá a politikus.

A nemrég felállt csoport helyszíni bírságot szabhat ki azokra, és büntetőfeljelentést tehet azokkal szemben, akik nem tartják be az előírásokat. Amint az Bese Ferenc közösségi oldaláról kiderült, több esetről is beszámoltak a lakók.

“A múlt héten felkeresett gyáli szemetelők, akik a Klébl Márton utca környékén hagytak nagy mennyiségű szemetet, éppen – a rendészet felügyelete mellett – összeszedik azt.” – közölte Sinkovics Krisztián alpolgármester.

Magyarán a soroksári önkormányzat el tudta azt érni, hogy az illegális hulladékot a más településről érkező, Soroksár területére elhelyező szemetelőkkel szedesse fel úgy, hogy ők fizetik ennek költségeit. 

A jövőben is azon lesz a szemétkommandó és az önkormányzat, hogy az illegális szemetelőkkel a saját költségükön távolítsák el hulladékukat. Ezután meg sem fog fordulni a fejükben, hogy Soroksárra hozzák szemetüket! – üzent Sinkovics Krisztián az illegális szemetelőknek.

Kiemelt kép: Akcióban a szemétkommandó – Forrás: Facebook/Bese Ferenc