A Szentendrei Kisállatkert állati cukiságokat kínál. A sződligeti Borostyán kávéházban remek reggeliben lehet részünk. Az óbudai Esernyős Viszockij esttel készül, a Budapest Park Robert Capa fotókiállítással és életművéről előadással. A Pékműhyle megálmodója a kenyér lelkéről mesél a Budai Polgári Közösség szerdai szalonjában.

Kisállatkert Szentendrén

Teknősovi, törpekecske-simogató, rovarhotel, szurikáta, szamár és sarlós fütyülős lúd, és még számtalan érdekes állat a Szentendrei Kisállatkertben. Vadállatokkal is találkozhatunk, de akár szülinapi partit is tarthatunk itt.

Teknősovi és állatsimogató

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Reggeli a Borostyán kávéházban

Mindig süt a nap, rengeteg virág közt, szép környezetben vásárolhatsz, vagy fogyaszthatod el a kávédat, sütidet. Isteni reggelikkel vár Sződligeten a Borostyán kávéház.

Viszockij est az Esernyősben Óbudán

Harsányi Attila, Jászai Mari-díjas színművész és Vihula Mihajlo gitárművész irodalmi-zenés estje az Esernyős Óbudai Kulturális színtéren. Egy hatlövetű pisztoly, egy golyó, megpörgetni a dobtárat és lőni. Halál vagy dicsőség. A legrizikósabb szerencsejáték. Egészen extrém. Ilyenre csak az oroszok képesek.

A Pékműhely megálmodója

A kenyér lelke

Beszélgetés Vajda Józseffel, a Pékműhely megálmodójával az életet adó gabonáról, az igazi kenyérről, a kovászról, a szívvel-lélekkel átitatott vállalkozásokról, közösségről és “az élet kenyeréről” az Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódva. A Budai Polgári Közösség rendezvénye a Szerdai Szalon estek sorában. Beszélgetőtárs: Bauer Eszter

Pillanatképek Robert Capa életéből A Budapest Parkban

Konténerkiállítással és Robert Capa kedvenc időtöltésének, a kádban olvasásnak interaktív installációjával várja a látogatókat a Capa Központ a Budapest Parkban. A szórakozóhely nyitvatartási idejében látogatható tárlat kapcsolódó programjaként 2021. szeptember 8-án 18 órától egy különleges előadás formájában Capa és világa is megidéződik.

Előadás zenei kísérettel

Adorjáni Bálint színész ad elő szövegrészleteket a Capa által és a róla írt könyvekből, Szőke Barna és Boros Levente, a The Qualitons együttes tagjainak zenei kíséretével. Az előadás egyedi formában mutatja be a Friedmann Endreként született Robert Capa életművét, egy vetített képválogatással pedig további elmerülésre invitálja a látogatókat a fotós világába.

 Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/szentendrezoo