A szentendrei önkormányzat senkit sem küld a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által ajánlott világűrpolitikai tanácsadó szakirányú továbbképzésre. Azt mondják, hogy van nagyobb gondjuk is ennél.

Életszerűtlen

A városvezetés úgy látja, hogy az embereknek jóval földhözragadtabb  gondjaik vannak, mint űrpoltikai tanácsadóhoz járni – írja a szentendre.hu.

Levelet kaptak

Levélben értesítették a szentendrei önkormányzatot arról, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem világűrpolitikai tanácsadó szakirányú továbbképzést indít. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A világűr felhasználásának aspektusai

A közös modulra épülő két félév során levelező munkarendben, magyar nyelven tanulhatnak a hallgatók űrjogot, űrgazdaságtant, releváns biztonság- és védelempolitikai ismereteket, illetve olyan ismereteket, amelyek a szektorban való munkához nélkülözhetetlenek.

Kötelező képezni a munkatársakat

Az NKE azért ajánlhatta a képzést, mert az önkormányzati törvény értelmében minden önkormányzat köteles munkatársait az NKE valamelyik képzésére beiskolázni.

Kétmillió

A kötelező összeget is előírják, egy város esetében, arányítva a munkabérekhez, kétmillió forint.

Más lehet a gond

A városvezetés azzal indokolta a döntését, hogy az általános áremelkedés és a növekvő rezsiterhek mellett a szentendrei polgároknak egészen más, húsba vágóbb gondjaik vannak.

Dunakesziről az űrbe

Két és fél évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy újra lesz a kozmoszban magyar űrhajós, akinek a kiképzése 2020 és 2024 között, három éven keresztül zajlik majd. Az első jelentkezők egyike a Dunakeszihez kötődő Vincze Szilvia, nyomozó.

A polgármester bizakodó volt

Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba valamit tudhatott, mikor azt mondta, hogy “Dunakeszi olyan gyorsan fejlődik, hogy lehetséges, hogy innen lesz a második magyar űrhajós kiválasztva!” – írta a Keszichannel.hu oldal.

Farkas Bertalan

A most 73 éves Farkas Bertalan 1980. május 26-án indult el az űrbe egy szovjet űrhajón, magyar idő szerint este fél kilenckor és egy hét múlva, június 3-án tért vissza a Földre.

Címlapfotó: Photo by Tengyart on Unsplash