Felfüggesztette a kormány az érvényben lévő kijárási tilalmat december 24-re. Ez azt jelenti, hogy szenteste nem kell este 8 órára hazaérnie senkinek. Szilveszterkor viszont érvénybe maraa a kormány rendelete.

Kijárási tilalom

Szentestére, december 24. estéjétől december 25-én reggelig felfüggesztik a kijárási tilalmat Magyarországon – jelentette be hétfőn Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs műveleti központjának helyettes vezetője.

Magánrendezvények

Ami a magánrendezvényeket illeti, a 10 fős korlátozása marad, de 14 évesnél fiatalabbak nem számítanak bele a létszámba – mondta az ORFK szóvivője.

Merkely támogatja a feloldást

Vasárnap este a Semmelweis Egyetem rektora azt mondta a Hír tv-ben, hogy ő személy szerint támogatja, hogy szenteste valamilyen formában feloldják a kijárási tilalmat.

Csak kisebb vendégség legyen

A professzor szerint karácsonykor nem szabad elhanyagolni az idősebb családtagokat, ezért azt javasolja, hogy kisebb csoportokban, rövid időre és maszkban igenis látogassák meg a családtagok a nagyszülőket.

Mára halasztották a döntést

Orbán Viktor 2 hete jelentette be, hogy december 21-én dönt a kormány arról, hogy szenteste milyen korlátozások lesznek érvényben.

Szilveszterkor maradnak a korlátozások

A miniszterelnök már korábban bejelentette, hogy a kormány úgy döntött, hogy szilveszterkor érvényben maradnak a korlátozások, vagyis 20 óra után senki nem mehet az utcára.

Felfüggesztik a brit járatokat

A Dél-Angliában kialakult helyzet miatt a mai naptól nem érkezhetnek repülőjáratok Magyarországra az Egyesült királyságból, beleértve az üzleti céllal érkező magángépeket is. A teherforgalom továbbra is biztosított a két ország között.

Nagyon magas az elhalálozás

Nem csökken a koronavírus miatt elhunytak száma, a legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 183-an haltak meg. Ez azt jelenti, hogy a járvány kezdete óta Magyarországon már 8 ezer 282 beteg halt meg a vírus szövődményei miatt. A szenteste érvényes korlátozásokról hétfőn dönt a kormány.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI