Az utóbbi évek egyik legnagyobb nem angol nyelvű, történelmi témájú filmalkotása készül Budapest közelében, a fóti stúdióban. A holló felemelkedése nevet viselő filmsorozat a Hunyadi család történelmét dolgozza fel, és azon belül is Hunyadi János, a törökverő nagy csatáit is feleleveníti, monumentális díszletek között.

Készül a „magyar Trónok harca”

Novák Katalin köztársasági elnök a Facebook-oldalán számolt be a kulisszatitkokról. „Készül a „magyar Trónok harca”, a Hunyadi-sorozat, ami maga a magyar történelem, és izgalmasabb, mint bármilyen fikció. A holló felemelkedése (Rise of the Raven) az utóbbi idők egyik legnagyobb nem angol nyelvű, történelmi témájú filmalkotása – írta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kulisszatitkok

A politikus pénteken a fóti forgatási helyszínen járt, hogy személyesen is megtekintse a munkát. Itt Robert Lantos, és Krskó Tibor producerek adtak neki tájékoztatást a forgatásról. Novák Katalin bepillantott a felvételekbe és a szereplőkkel is találkozott.  

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lenyűgöző sorozat

„Az ötlet megszületésekor is világos volt — ezért is támogatom kezdetektől —, hogy nem csak bennünket magyarokat nyűgöz majd le a sorozat és Hunyadi János Európa sorsát meghatározó élete. A forgatás kulisszáit látva biztos vagyok a sikerben” – fogalmazott bejegyzésében a köztársasági elnök.

A Trónok harca, dióhéjban

A Trónok harca egy amerikai televíziós fantasy sorozat, amelyet az HBO készített George R. R. Martin nagy sikerű regénysorozata, A tűz és jég dala alapján. Az első évad 2011 tavaszán debütált, 2019-ben a nyolcadik, utolsó évaddal véget ért. A kábelcsatorna történetében a Trónok harca lett a legnézettebb sorozat. A Trónok harca az évek során népes rajongótáborra tett szert, valamint számos szakmai elismerést is kiérdemelt, köztük 59 Emmy-díjat, amivel minden idők legtöbbet díjazott sorozatává vált

Így készül a „magyar verzió”

Vissza a reformkorba!

A BudaPestkörnyéke.hu tavaly augusztusban írt arról, hogy különleges, a reformkori Pest-Buda emblematikus helyszíneit felelevenítő fóti díszletvárosban készül a Most vagy soha! című, a márciusi ifjak sorsfordító napját bemutató történelmi kalandfilm több kiemelkedő, többek között a korabeli Helytartótanácsnál, a Landerer-nyomdánál, a dunai hajóhídnál, valamint a Pilvax kávéháznál történő jelenete is.

Európa egyik legnagyobb filmágyártó bázisa

Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta Budapest London után Európa második legnagyobb filmgyártó bázisává nőtte ki magát, ezt a piaci pozíciót pedig a fóti filmstúdió teljes rekonstrukciója és új stúdiók építése által lehet megtartani, ezért Fóton nagyívű beruházások kezdődtek el. 

Átélhető mozi

A közönségfilm célja, hogy a nézők számára átélhetővé válhasson, hogy milyen lehetett 1848. március 15-én fiatalnak, forradalmárnak, egy szent ügyet támogatónak lenni. A film több mint 100 szereplővel, a legnagyobb jelenetekben több mint 500 statisztával és több kaszkadőrrel is készül.

Petőfi és társai

A történelmi kalandfilmben Petőfi Sándort Berettyán Nándor, míg a lánglelkű költő feleségét, Szendrey Júliát Mosolygó Sára formálja meg. Jókai Mórt Koltai-Nagy Balázs; Vasvári Pált Fehér Tibor; Irinyi Józsefet Ertl Zsombor; Bulyovszky Gyulát pedig Bordás Roland alakítja. A filmben szerepet kap többek között Horváth Lajos Ottó, Lukács Sándor, valamint Szerednyey Béla is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a fóti díszletváros. Fotók: Facebook