Tudatosan készült a halálra a 16 éves fiatal lány, aki a metró alá ugrott Budapesten, a Széll Kálmán téren. Az ismerősei jelenleg azonban csak találgatják, mi vezethetett odáig, hogy a fiatal lány véget vessen az életének.

Meghalt egy fiatal lány

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu elsőként megírta, egy 16 éves lány vesztette életét a 2-es metró Széll Kálmán téri állomásán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tűzoltókat is riasztották

A katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A tűzoltó doktorszolgálat és a mentők is a helyszínre érkeztek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A rendőrség közleménye

Az első információk szerint egy 14 éves kislány ugrott az érkező szerelvény elé. Később a rendőrség elmondta, hogy egy 16 éves kamasz esett a szerelvény elé, aki a helyszínen elhunyt.

Órákig szünetelt a metróforgalom

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Szándékosan ugrott

Kiderült, nem baleset okozta a lány halálát, a fiatal nem a pillanat hevében döntött úgy, hogy véget vet az életének, elszántan a szerelvény elé ugrott.

Megszólalt a szemtanú

Egy szemtanú leírása alapján a lány a szerelvény érkezése előtt hallgatózott, hogy mikor ér oda a szerelvény, majd a kellő pillanatban nekifutásból ugrott.

Mentők és tűzoltók is a helyszínen

Letette a hátizsákját

„Sajnos pont mellette álltam. Vártuk a metrót. Letette a hátizsákját és közelebb ment az árokhoz, de a biztonsági sávra nem ment rá. Hallgatta, hogy milyen közel van a metró. Azután visszajött a hátizsákjához, de nem vette fel” – írta a szemtanú

Nagy csattanás volt

Majd így folytatta bejegyzését: „Egyszer csak mikor a metró már ott volt nekifutásból az árokba ugrott. Nagy csattanás volt. Borzasztó látvány volt. Nem tudtuk, hogy mire készül. Most is a hatása alatt vagyunk”

Nagykovácsiban élt

A 16 éves lány a szüleivel élt Nagykovácsiban és egy fővárosi gimnázium média szakán tanult, írja a Blikk. A hozzá közel állók azt mondják kiváló tanulmányi eredményei voltak, éppen ezért senki nem érti miért választotta az öngyilkosságot.

Így búcsúzott az édesanyja

Az elhunyt lány édesanyja egy bibliai idézettel búcsúzott a gyermekétől a közösségi oldalon. „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. 16. életévében elment a mi kis szeretetgombócunk!”

Együtt érző kommentek

A poszt alatt nemsokára százak fejezték ki az együttérzésüket, többen pedig azt írták, hogy a lány rengeteg szeretetet és törődést kapott a családjától.

Szerelmi bánta miatt tehette

A Blikk egyébként utolért egy közeli barátot is, aki úgy véli szerelmi bánatéban szánhatta rá magát a fiatal lány a végzetes cselekedetre.

Ha segítség kell!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu