Luxuslakásokat alakítanak ki a legendás Korda-villaból. Az ingatlant Korda György és Balázs Klári még az év elején adta el, a házaspár 780 millió forintért hirdette meg a 2. kerületi villát, de azt nem tudni, hogy végül mennyiért adták el az ingatlant. A vevő wellnessrészleges, luxus-társasházat csinál Kordáék egykori otthonából.

Eladták a Korda villát

Néhány napja írtunk arról, hogy eladta szeretett otthonát a Korda házaspár. A 2. kerületi villát hónapokkal ezelőtt értékesítették, Klárika szerint annyira magasak voltak a szállodaként is működő ingatlan költségei, hogy már nem akartak annyit fizetni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Januárban értékesítették

“Már idén januárban eladtuk a villánkat és igen nem vertük nagy dobra, mert úgy gondoltuk, hogy ez nem tartozik senki másra. Most is teljes mértékben tiszteletben tartjuk az adásvételi szerződésben foglaltakat így semmilyen információt nem szeretnék kiadni az ügyben” – mondta a Blikknek Klárika, aki azt azért elárulta, miért kényszerültek férjével erre a nehéz döntésre. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így néz ki most a Korda-villa

Forrás: Google Street View

Magas volt a gázszámlájuk

„A mostani rezsiárakból is tudjuk, hogy ez egy nagyon jó döntés volt. Elmondom, hogy a rezsicsökkentés szigorítása előtt is havi 500 000 volt a gázszámlánk, ami ki tudja most mennyi lenne”.

32 éve építették

A házaspár 32 év után vált meg a szállodaként is funkcionáló háztól, aminek építésekor az alapba a képüket is beletették, mellé pedig azt írták: „Ezt az épületet egy énekes házaspár, Korda György és Balázs Klári építette, élvezzék szeretettel”.

Lakásokat alakítanak ki

A Pénzcentrum időközben kiszúrta, hogy a legendás épületet a jelek szerint egy ingatlanfejlesztő vette meg, és luxus-társasházat alakít ki benne – szúrta ki a Pénzcentrum. A “Villa Provence” néven futó projekt keretein belül ötféle lakást hirdetnek most a legnagyobb hazai ingatlanos portálon – a hirdetés szövege szerint összesen 7 különálló lakás lesz az épületben.

Ennyiért árulják az új lakásokat

A legolcsóbbat, egy 68 négyzetméteres, 2 és fél szobás lakást 205,25 millió forintért hirdetik, azaz kicsit több mint 3 millió forintba kerül egy négyzetméter. A legdrágább lakás az egykori Korda-villában négy plusz fél szobás, 169 négyzetméteres, ezért 537,785 milliót kérnek, majdnem 3,2 milliót négyzetméterenként – ehhez tetőterasz, és egy hatalmas erkély is tartozik. A legtöbb lakás esetében a vételárban nincs benne a parkolóhely, amiért még külön 8 millió forintot kell fizetnije a vevőnek.

Okosotthonok lesznek

Az épületet szerkezeti szintig visszabontjuk, és új falazat, elektromos hálózat, fűtés rendszer (hőszivattyú mennyezeti hő- és hűtésleadókkal) készül. Természetesen a fali-, és a padló burkolatok, a homlokzati és a belső nyílászárók, valamint a tetőszerkezet és a tetőhéjalás is megújul. A lakásokhoz okos-otthon előkészítés készül – írja a beruházó.

Egy éve múlva költözhető

A lap információi szerint az átalakítás idén ősszel indul, terv szerint jövő augusztusban már beköltözhetőek lesznek a lakások. Ha kíváncsi vagy, hogy fog kinézni az átépített Korda-villa, akkor ide kattintva meg tudod nézni.

Egyedi árazás

A lap annak is utánajárt, hogy befektetési szempontból megérhette-e a beruházónak beleugrani egy ekkora projektbe. Futó Péter, a Portfolio ingatlanpiaci elemzője a Korda-villa kapcsán kifejtette, hogy az ilyen nagyméretű, kastély jellegű ingatlanoknak jellemzően egyedi árazása van, így nehéz összevetni a kerületi állomány legnagyobb részét kitevő kisebb méretű lakásokkal. Az ugyanakkor szerinte megállapítható, hogy a 780 millió forintos kínálati ár az 1500 négyzetméteres alapterülethez képest egyáltalán nem számít magasnak.

Jó üzletet köthetett

Az alig több mint félmillió forintos négyzetméterár kevesebb mint fele a kerületi átlagnak, így amennyiben a befektető ezen az áron vásárolta meg az ingatlant, kimondottan jó üzletet kötött. Az árazásban feltehetően az értékesítési idő is szerepet játszott, ugyanis ebben a szegmensben gyakran sokkal több időt kell várni a megfelelő vevő felbukkanására, mint a lakások többségénél jellemző 2-3 hónap. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a felújított Korda-villa – Forrás: ingatlan.com