Amint arról korábban beszámoltunk, Tószegen, a Tiszavirág utcában,  hétfő este találtak rá B. Mihály holttestére. Az 50-es éveiben járó férfi élettársának holttestét is megtalálták a házban. A feltételezések szerint F. Ferenc végzett a házaspárral, aki után hajtóvadászatot indított a rendőrség. A férfit kedden elfogta a rendőrség.

Megsajnálták, befogadták

Az egyik utcabeli azt mondta, december közepén láttuk először a faluban F. Ferencet, akit senki nem ismert a településen. „Misitől hallottuk, hogy valaha együtt dolgoztak, s miután a férfi gyakorlatilag tönkrement, megsajnálta, nem akarta hogy hajléktalanként megfagyjon télen az utcán. Befogadták őt Zsuzsival”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokat ivott

„Éreztem, hogy baj lesz, láttam azt az embert többször a boltban bevásárolni, de bizony csak bor meg pálinka volt a kosarában. Mondtam is Zsuzsinak, sokat iszik az az ember. Bólogatott, de azt mondta, Misivel régebben együtt dolgoztak, a párja meg úgy érezte, segítenie kell a fedél nélkül maradt kollégáján” – mondta a szomszéd a Blikknek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Élettársak voltak

A párt nem vetette fel a pénz, de a helyiek szerint, szeretetben, békében éltek. Élettársak voltak, nem házasok. Ők sem voltak született tószegiek, a férfinek korábban meghalt a felesége, Zsuzsával együtt vette meg a kis faluszéli házat, amin mindig volt mit csinosítani.

Napok óta nem látták őket

A párt a faluban.  január 13-án látták utoljára. A rendőrségre érkező bejelentés után ellenőrizték a járőrök a házukat, majd azonnal értesítették az ügyeletet, gyilkosság történt.

Baltával ölhetett

A tettes mindkét embert kegyetlenül gyilkolt meg. Éles, súlyos tárggyal ütötte őket, esélyük sem lehetett a túlélésre, lemészárolta őket a gyilkosuk. A szomszédok szerint F. baltával ölhetett, s a helyszínelők egy nagy papírzacskóban hozták ki ottjártunkkor az elkövetés eszközét, amely valóban egy nagy méretű tárgy volt.

Mi lehetett az indíték?

A közelben lakók azt mondták, az áldozatok megpróbáltak menekülni, de a tettes utánuk ment, kivégezte őket. „Szétcsapta a fejüket, ez borzalom. Hogy miért? Hát a pénzükért biztos nem, Misinek nem volt tartaléka. Reméljük, a rendőrök elkapják, mielőtt mást is bántana. Az biztos, hogy a faluból eltűnt, mert mindenki őt kereste. Nem szeretnénk, ha egy ilyen embertől rettegnének Tószegen”.

Elfogták az elkövetőt

A rendőrség nagy erőkkel kereste az emberöléssel gyanúsított F. Ferencet. A nyomozók szerint az 59 éves gyanúsított Budapest felé menekülhetett, hisz korábban évekig élt a fővárosban. A rendőrök később elfogták a férfit.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tószegi gyilkosság helyszíne – Forrás: MTI/Mészáros János