Remek koncertekkel újra a Sziget Fesztivál! Hullócsillagokat nézhetünk Budapesten és környékén több helyen is, a Budai vár kincseit vezetett sétákkal fedezhetjük föl. Gödöllőn a Sisi operettet élvezhetjük, Sóskúton a Karavellában Deák Bill Gyula koncertezik. Gyerekkel remek program a cápás állatkert, a dínópark, a kockapark a Camponában, a Manópark Szigethalmon, a madárgyűrűzés a Naplás tónál, a városnéző villamos Budán. Lesz Futófesztivál Szigethalmon, zenei fesztivál Telkiben, Nagyboldogasszony napi búcsú Nagykovácsiban, a Dunakanyarban kikötőkoncertek várnak.

Sziget Fesztivál

Két év kihagyás után újra dübörög a Sziget Fesztivál! Pénteken Justin Biber, szombaton Calvin Harris, vasárnap Tame Impala lesz a sztárfellépő. A Szabadság szigete emellett még sok száz elsőrangú koncertélménnyel és fantasztikus fesztiválhangulattal vár az Óbudai szigeten.

Koncertek és fesztiválhangulat szabadon

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hullócsillag a pátyi pincetetőn

Hangulatos hullócsillag vadászatra invitálják kedves vendégeiket augusztus 12-én péntek estére a Pátyi Pincehegyen a Hangulat Pincéhez! Hozzon magával minden csillagvadászunk pokrócot és szúnyogriasztót, igény szerint zseblámpát. A Perseidák hullócsillagait a vendégek a Pincehegy mögötti rétről csodálhatják, ahova közvetlen rövid ösvény van a Hangulat Pincétől. A Hangulat Pince 18 órától éjfélig biztosít a kellemes estéhez pincehideg minőségi borokat az ország 6 legismertebb borvidékéről. 

Egy hét a csillagok alatt

Hullócsillagles a Normafán, Hullócsillagok éjszakája a Svábhegyi Csillagvizsgálóban, egész éjszakás csillagászat Gyál határában, pesti Járdacsillagászat várja mindazokat, akik a hullócsillagokban, a Perseidák fényeiben gyönyörködnének a nyári égbolt alatt.

Nagy nyári sétanap a Budai várban

Ezen a napon egymást követik az egyórás séták a Budai várban, a Korzózz velünk szervezésében. Ha van egy szabad óra, ha nem szeretne órákon át gyalogolni a nyári melegben, ha kíváncsi a vár elrejtett csodáira, most itt az alkalom!

Deák Bill Blues Band Sóskúton a Karavellában

Szombaton este a Deák Bill Blues Band lép fel Sóskúton, a Karavella szabadtéri színpadán. Előzenekar: Playground.

Sisi, a magyar királyné Gödöllőn

A MATE Szent István Campusán vasárnap este elegáns muzsika csendül fel. Monarchia Operett több, mint 10 éve alakult színházi társulat, amely célja, a Hungarikumnak számító magyar és nemzetközi operett népszerűsítése. 

Operett előadás a MATE Díszudvarában

Szabadság, szerelem, és más közismert dalokkal

A darabban többek között felhangzik két gyönyörűen megzenésített Petőfi vers, a „Szeptember végén”, a „Szabadság, szerelem”, és a megrendítő „Szegény magyar nép” című dal. Ebbe az operettbe írta Huszka a közismert „Délibábos Hortobágyon”-t, a „Rózsám, viruló kis rózsám”-at, de bekerült a műbe az „Én mától kezdve csak terólad” és a „Csík-csicsóban” című szám is, egyéb dalok, palotások, és polkák mellé.

Altalena Zenei Fesztivál Telkiben

A Budapest vonzáskörzetébe tartozó Telki ad otthont a IX. Altalena Zenei Fesztiválnak 2022. augusztus 10 és 13 között, amelynek középpontjában a klasszikus zene, népi hagyományok és színház áll. A fesztivál különlegessége, hogy a telki Kodolányi János Közösségi Ház mellett házi koncertekre is sor kerül, ahol szűkebb körű nézőközönség előtt, intimebb környezetben is hallhatók koncertek. A fesztivál művészeti vezetői Balog Alexandra és Berecz Mihály zongoraművészek.

Klasszikus zene, népzene és színház

Szufla futófesztivál Szigethalmon

Ovisfutással indul és több távon is nevezhetünk a szigethalmi Futófesztiválra szombaton.

Bábszínház Szigethalmon

Paprikajancsi és Pinokkió a Manóparkban

A Szigethalmi Manópark nem csak egész napra szóló élményekkel várja az aprónépet, hanem ezen a hétvégén szabadtéri bábelőadásokkal. Műsoron: Paprikajancsi és Pinokkió.

Dinoexpo a Camponában

Sok élethű dinoszaurusz várja rajongóit a Campona parkolójában. Félelmetesen morognak, mozognak, pislognak, akárcsak az igaziak!

Félelmetes dínoszauruszok

Tükörlabirintus, Lezárt terület szabadulószoba Nagytétényben

A Dreamland szórakoztató központ 5D mozi és Tükörlabirintus – félelem útja, Lezárt Zóna Szabadulószoba vár mindenkit, aki szeretne egy élethű rettegésben szórakozni. Az 5D Attrakció világújdonság, ahol végre nem csak a székből nézhetjük, hanem a saját bőrünkön meg is tapasztalhatjuk a filmek világát, legyen szó gyermekfilmről, izgalmas sci-firől, adrenalin dús autós üldözésről vagy éppen vérfagyasztó horrorról. A 4 személyes speciálisan mozgó székekben a térbeli filmezés közben érezhetjük a szél fújását, a furcsábbnál furcsább szereplők érintéseit, a zuhogó esőt, és a lények közelségét is. És jó pár filmnél a buborékok teszik még nagyobb élménnyé az 5D hatást.

Víz alatti világ a Tropicariumban

A cápás állatkert rájasimogatóval a Camponában

A cápaakvárium alatt húzódó 12 méteres látványalagútban látogatóink karnyújtásnyira csodálhatják meg a homoki tigris-, és barna szirtcápákat. A rájasimogató akváriumban minden látogató megsimogathatja a rájákat. Az esőerdő részen, az aligátorok felett negyedóránként elered a trópusi eső a Tropicariumban a Camponában.

Óriási LEGO Kockapark

Igazi felüdülés hűsölni és közben élvezni a LEGO csodavilágát az egész családnak. Óriási LEGO terepasztalok várnak a Campona KockaPark kiállítás és játszóházban! Budapesti városi forgatag, rengeteg élethű alkotással az interaktív családi élményközpontban.

Élmény felnőtteknek is

Madárgyűrűzés a Naplás tónál

Negyedik alkalommal szervez az MME nyári madárgyűrűző akciót a Naplás-tónál. A program augusztus 12. reggeltől augusztus 23-án délelőttig tart majd. Az érdeklődőket folyamatosan várják a program során.

Kikötőkoncertek a Dunakanyarban

Városnéző villamos a 19-es vonalán

A 19-es villamos vonalán, magyar és angol nyelven is

Tudta, hogy idén nyáron, egészen augusztus 28-ig városnéző villamossal utazhat hétvégenként? A 19-es villamos vonalán, a Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd, budai hídfő közötti szakaszon különleges élményben lehet része az utasoknak. Ez a szakasz egy valódi panorámaút, hiszen Budapest számos nevezetessége mellett halad el. A menetrend szerinti járatokon szombaton és vasárnap délelőtt, illetve délután turisztikai érdekességeket hallhatnak magyar és angol nyelven az utazók.

Nagyboldogasszony ünnep és búcsú Nagykovácsiban

Szombaton és vasárnap gazdag programokkal vár Nagykovácsi. Nagyboldogasszony ünnepén ami egyben a nagykovácsi búcsú napja is, lesz veteránautó-felvonulás, gólyalábasok, fa játszóház, Nokedli bohóc, fellép többek közt Bognár Szilvi, a Muflon jazz Band és a Parázs zenekar.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/SzigetFestival