Az Innovációs és Technológiai Minisztérium minden évben a virslinek nevezett termékek laborellenőrzésével zárja fogyasztóvédelmi vizsgálatait. Idén húszból öt virslinél tapasztaltak valamilyen hibát – olvasható a hivatal friss közleményében.

Nem lehet bármit virslinek nevezni

A Magyar Élelmiszerkönyv a virsli megnevezés használatát minimális fehérje és maximált zsír, víz- és sótartalomhoz köti. A minisztérium akkreditált laboratóriumának vizsgálata húsz húskészítmény összetevőit, a virsli megnevezés feltüntetésének előírásszerűségét ellenőrizte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

5 gyártónál találtak problémát

Idén öt gyártónál találtak problémát. Két termék zsírtartalma magasabb volt a megengedhetőnél, ezek így a továbbiakban nem árusíthatók virsliként.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Nem egyeztek az adatok

Másik két virslinek nevezett termék esetében a címkén szereplő tápértékadatok nem egyeztek meg a laborban mért mutatókkal.

Túl sok zsír

Az egyikben zsírból volt több a csomagoláson jelzett mennyiségnél, a másiknak a zsírtartalma lefelé, fehérjetartalma felfelé tért el a tájékoztatástól.

Sótartalom

Ritkaságszámba menő, különös hibát vétett az ötödik elbukott virsli forgalmazója. A termék tényleges sótartalma megfelelt az előírásoknak, ennek ellenére a feliratban a megengedettnél magasabb értéket szerepeltettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak a problémás termékek

Ide kattintva éred el a problémás virslik teljes listáját

Ezekkel sem stimmelt minden

Kiemelt kép: illusztráció