Létszámhiány miatt csak csökkentett kapacitással működik a Szent Margit Kórházban a művesekezelést – írta Facebook posztjában Hadházy Ákos. Az országgyűlési képviselő azt írja,  a művesekezelésre szoruló betegeket a Péterfy Kórházba irányították át, ami emiatt túlzsúfolttá vált, ráadásul itt is létszámhiány van.

Rövidebbek a kezelések 

Hadházy Ákos arról is írt, hogy egy betegről tud, aki a megszokott 5 órás kezelés helyett 4 óra hosszút kapott, valamint „az ellátás eredményét mutató érték is 1.24-ről 0,9-re csökkent”. Ez nem jelenti a halálos esélyének megnövekedését, de nem ideális. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Megszólalt az Okfő

A független országgyűlési képviselő az illetékes Országos Kórházi Főigazgatóságot is kereste az ügyben, ők azt írták: „A kezelési hatékonyság több dialízis paraméter beállításán alapul, így nem a kezelési idő növelése az egyetlen lehetőség, a dialízis hatékonyságának növelésére, ha azt a beteg egészségi állapota indokolja.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Művese kezelő a Szent Margit Kórházban

Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

A Péterfybe irányítják a betegeket 

„A nyári szabadságolások és a zavartalan betegellátás érdekében 2024. július 1-től a Budapesti Szent Margit Kórház Művese Állomása és a Péterfy kórház területén működő II. Dialízis Központ közösen biztosítja az Észak-budai régió dialízis ellátását.” – írta a Telexnek csütörtökön az Okfő. 

Zavartalan a betegellátás 

A két szervezeti egység orvosai és szakdolgozói az Okfő szerint szorosan együttműködnek az ellátás során, egyeztetnek az esetekről, személyesen tájékoztatják a betegeket is. Hozzátették, „az érintett régióban a dializált betegek ellátása zavartalan”.

Az osztály tevékenysége

A művese állomás 20 kezelőhelyen, naponta 3 beteg műszakban és szükség szerint  napi 24 órás készenléti időben látja el az akut vagy krónikus veseelégtelenség miatt hemodialízist igénylő  betegeket. Az ellátási terület magában foglalja a 3. kerületet valamint az észak-budai agglomeráció területét. “Állomásunkon intermittáló hemodialízist vagy online hemodiafiltrációt végzünk, kritikus állapotú beteg  számára az Intenzív Osztályon mobil HD kezelést biztosítunk” – írja honlapján a Szent Margit Kórház. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Ez is érdekelhet

Támadnak az ágyi poloskák a Szent Margit Kórház belgyógyászatán, több beteget át kellett költöztetni

Kiemelt kép: Szent Margit Kórház