Megrázó családi tragédia történt csütörtökön a déli órákban a 6-os számú főúton. Egy 49 éves asszony és 9 éves fia vesztette életét, Dunaföldvár térségében, amikor egy teherautó és egy személyautó ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. Az utat teljes szélességében lezárták.

Ketten életüket vesztették

Tragikus baleset történt augusztus 31-én 12 óra 40 perc körüli időben a 6-os számú főúton Dunaföldvár térségében. A 84-es kilométerszelvényben egy teherautó és egy személyautó ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. A balesetben két személy a helyszínen elhunyt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljes lezárás

A főút teljes szélességében lezárva, kerülni délről a 6228-as mellékúton az M6- autópályára felhajtva, valamint északról az M8 csomópontnál a pályára felhajtva lehet – tájékoztatott a police.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Anya és fia halt meg

A helyszínről származó információk szerint Információnk szerint egy 49 éves dunaföldvári nő és 9 éves kisfia hunytak el a balesetben. A személyautó Dunaföldvár felől tartott Dunaújváros irányába, amikor eddig tisztázatlan okok miatt a 84-es kilométernél áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött a vele szembe érkező sódert szállító teherautóval.

Maga alá gyűrte

Mindkét jármű az útmenti kukoricásba sodródott. A kamion teljesen maga alá gyűrte a személyautót. A balesetben könnyebben megsérült a kamiont vezető szalkszentmártoni férfi is – írja a baon.hu

Műszaki mentés a helyszínen

Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint műszaki mentés céljából a dunaújvárosi, a paksi és a solti hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók vonultak ki a helyszínre.

Biztosítják a helyszínt

A kaviccsal megrakott kamiont áramtalanították a tűzoltók, valamint az üzemanyag szivárgása miatt egy vízsugárral és egy porral oltóval biztosítják a helyszínt.

Rosszul lett a sofőr

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy csütörtökön kora délután a zuglói Hungária körúton, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró felől a Thököly út irányába autózott Skoda Fabia kombijával egy 84 éves férfi. Belülről kifelé számítva a harmadik sávban haladt, már az Erzsébet királyné útjánál lévő jelzőlámpás csomóponthoz közeledett, amikor hirtelen rosszul lett. 

Beszáguldott a parkolóba

Ezt követően autójával nekiütközött az előtte haladó Volkswagen Golf jobb hátuljának, majd a külső sávba sodródott. Áthajtott a csomóponton, majd egy acél villanyoszlopot nem sokkal elkerülve a járdára, onnét pedig egyenesen beszáguldott a Groupama Biztosító irodaháza előtti parkolóba.

Ripityára törte az Opel hátulját

Nagy szerencse, hogy az irányítás alól kikerült Skoda szinte minden ott parkoló autó mögött elhaladt, csak a legutolsó parkolóhelyen, közvetlenül az épületbe vezető lépcső mellett álló Opel Astra hátulját törte ripityára. A Fabia még ekkor sem állt meg, a parkoló bal oldalára sodródott, ahol letarolt kilenc darab zöld terelőoszlopot, míg végül a tizedik megfogta az elszabadult autót.

Megpróbálták újraéleszteni

Az idős úr ekkor már nem mutatott életjeleket, szemtanúk és az irodaházban dolgozók szaladtak oda, majd megpróbálták újraéleszteni. A mentők is gyorsan a helyszínre érkeztek, ők folytatták a küzdelmet, a defibrillátort is bevetették, de körülbelül egy óra elteltével be kellett látniuk, hogy sajnos hiábavalók az erőfeszítéseik, az idős férfi életét vesztette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció