Négy irányból próbálták megmenteni a fiút a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai.

A harmadik emeletről futott a család az életéért

Egy ötemeletes épület harmadik emeletén lakott egy család Törökországban. Amikor a földrengés történt, megpróbáltak kimenekülni az épületből. Végül azonban az maga alá temette őket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már a lépcsőházban voltak

A család tagjai a lépcsőházban voltak már, ám nem sikerült időben leérniük. Két-három négyzetméteren voltak, amikor összedőlt az épület. 32 órával a katasztrófa bekövetkezte után találták meg őket a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Csapdába kerültek

“Egymáson átesve, összeszorulva, egymásba akadva, födémek által összenyomva találtunk rájuk 6-7 méter mélyen” – írja oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. Ekkor még hárman életben voltak. Minden erejükkel azon voltak a mentőcsapat tagjai, hogy eljussanak hozzájuk.

Szörnyűség tárult eléjük

Az édesapa akkor már haldoklott, ám testével elzárta az utat a 15 éves fiúhoz, Alihoz és testvéréhez. Az apán sajnos már ekkor kiderült, hogy nem lehet segíteni. Kerülőutat kerestek a mentőcsapat tagjai a két gyermekhez.

A mentőcsapat tagjai mindent megtettek

Ali testvére időközben elhunyt

A fiú lánytestvére közben sajnos életét vesztette. A család negyedik tagja Alin feküdt, neki olyan sérülései voltak, ami miatt ő már korábban elhunyt. Vélhetően már akkor meghalt, amikor összeomlott az épület.

Nem tudott kijutni Ali

A fiút a rokona teste nyomta, akin egy ajtó és több tonnányi súly nehezedett. Ali ezért nem tudott kimenekülni, a lábai pedig beszorultak egy áthidaló alá.

A mentőcsapat próbálta tartani a lelket a fiúban

Négy irányból is megpróbálták kimenteni Alit a mentőcsapat tagjai. 36 órán át küzdöttek az életéért, végig kapcsolatban voltak vele. Felváltva nyugtatták és viccelődtek vele, biztatták, hogy tartson ki.

Hitték, hogy meg lehet menteni Alit

A mentőcsapat tagjai abban reménykedtek, hogy élve ki tudják emelni a fiút a romok alól. Fogták a kezét és itatták. Azonban az erőfeszítések nem vezettek eredményre.

Felmerült, hogy amputálják a fiú lábát

Az utolsó esélyek között az is megfordult a mentőcsapat tagjainak a fejében, hogy le kellene vágni a fiú lábait, hogy megmenekülhessen. A holland csapat orvosaival történő konzultáció után azonban elvetették ezt a lehetőséget, mivel túlságosan szűk volt ugyanis ehhez a hely. “Ali 38 óra közös küzdelem után örökre elaludt…” – írja a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: akcióban a mentőcsapat – Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat