Az apát már hazaengedték a kórházból, kislánya stabil állapotban van. Ezek a legfrissebb hírek a múlt szombati, megdöbbentő közlekedési baleset túlélőiről. Egy héttel ezelőtt a 4-es főúton két autó ütközött frontálisan, és hárman vesztették életüket.

Hazaengedték az apát

A megdöbbentő tragédia után a családfőt könnyű sérülésekkel, a hároméves kislányt pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az apát a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Traumatológiai Osztályán ápolták, és pénteken elhagyhatta az intézményt. A gyermeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikán kezelik, állapota stabil. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal meghaltak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a múlt szombaton egy Opelt vezető férfi a Hajdú-Bihar megyei Ebesnél áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy családdal. Ákos és a másik autóban utazó várandós családanya, Anikó azonnal életüket vesztették, mindkettőjüket százak gyászolják.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elhunyt az újszülött is

A tragédia a 4-es úton Debrecen és Ebes között történt. Szívszorító, hogy az asszony babáját sem sikerült megmenteni, pedig mindent megtettek érte a mentősök. Császármetszéssel sikerült világra hozni, de nagyon súlyosak voltak a sérülései.  

Lábra kell állnia

Az ismerősök, rokonok és barátok mind a két áldozatot siratják, egész Ebes egy emberként gyászolja Anikót és családját, a faluban csak abban reménykednek, hogy asszony életben maradt férjének lesz elég lelkiereje lábra állni egy ilyen borzalmas tragédia után.

„Ő volt a vétlen fél”

„Ő volt a vétlen fél, semmiről és semmit nem tehetett. Bele sem merek gondolni, mit érezhet szegény, főleg, hogy a kislányka miatt is tartania kell magát. Borzalom, ami történt velük” – mondta egy ebesi lakos.

Összeomlottak

A család sávjába áttért Opelt vezető Ákos ismerősei is összeomlottak: „Drága kisöcsém! Felnézek az égre, és csak annyit kérdezek, miért mindig a jót viszi el a sors? Te egy nagyon jó ember vagy, mindig nagyon szeretünk! Nagyon hiányzol, kicsi öcsém!” – írta szomorúan egy rokon a közösségi oldalára.

Álmomban jössz…

„Azt hiszem, eljött a búcsú ideje, nehéz a búcsú, mert te mindig más voltál, te voltál nekünk a nagy Patrik, a hatalmas szíved mindenkit beárasztott. Egy jó embert, barátot, nagybácsit veszített a világ – írta egy másik. Azt mondtad, jössz, de már csak álmomban jössz el” – búcsúzott egy gyászoló.

Így történhetett a baleset

Még mindig nem lehet tudni, pontosan mi okozta a felfoghatatlan tragédiát. Az elsődleges vizsgálatok szerint az Opel ment át a szemben lévő sávba és csapódott neki a család szabályosan közlekedő kocsijának. A híradások szerint a fehér Opelt vezető Ákos a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel ment, és vélhetően emiatt sodródott át a szemközti sávba.

Elmaradhat a vádemelés

Az esetet a rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják. Amennyiben a rendőrségi vizsgálat azt állapítja meg, hogy az elsődleges vizsgálati adatok helytállóak, és valóban a nyíregyházi férfi okozta a balesetet, azt a vétkes fél halála miatt vádemelés nélkül zárják majd le. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: police.hu