Egy négytagú lengyel család szenvedett tragikus autóbalesetet az M86-os autóúton, miközben hazájukból a horvát tengerpartra tartottak. A két szülő és az idősebb gyermek életét már nem lehetett megmenteni. Egy másfél éves kislány a csodával határos módon túlélte az ütközést, és a napokban jó hírek érkeztek róla.

Álomnyaralásból tragédia

Álomnyaralásnak indult, végzetes tragédia lett belőle. Júniusban, Rábakecölnél egy négytagú lengyel család, útban a horvátországi tengerpart felé, a Győr-Moson-Sopron vármegyei település térségében egy lengyel kamionba csapódott. A 31 éves édesapa, Adrian; a mellette ülő 29 éves felesége, Adrianna és a hátul utazó 4 éves kisfiuk, Bartek azonnal meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak a kislány élte túl

A szörnyű balesetet csak a gyermekülésben utazó másfél éves kislány, Joasia élte túl. A babát jó ideig egy magyar kórházban kezelték, azonban csodával határos módon a tragikus sorsú árva mára felépült, és hazatérhetett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sikerült hazajuttatni  

 „A kislány már Włocławekben van, a hazajuttatásában én is részt vettem. Én is ott születtem, így kötelességemnek éreztem, hogy segítsek ennek a kicsinek” – mondta a Borsnak Magyarország bydgoszczi tiszteletbeli konzulja, Marek A. Pietrzak

Ideiglenesen a szülővárosába került

Bár úgy tudni, ideiglenesen a kicsi a nagyszülőkhöz, szülővárosába került, vélhetően egyik szülője testvére fogja majd felnevelni őt.

Még nem tudni, ki neveli fel

Asiának vannak nagyszülei és nagynénje, minden bizonnyal ők vigyáznak addig a babára. Azt azonban egyelőre nem tudni pontosan, hogy ki lesz a kis Asia gyámja: apai, avagy anyai rokonsága – írja a Ripost

Hatalmas összefogás

Asia és nevelői azonban nehéz anyagi helyzetbe kerültek a baleset után, így a lengyelek hatalmas összefogással próbálják segíteni őket. Erre azért is lesz szükség, mert Adriannát, Adriánt és Barteket is el kell temettetni. 

Hazaviszik a hamvaikat

Úgy tudni, hogy a szülők és Asia testvére hamvait urnában viszik haza Wloclavekbe, hogy mind a hárman lakóhelyüknél, egymás mellett nyugodhassanak.  

Baleset az M86-oson

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy az M86-os autóúton közlekedett Szombathely irányába egy lengyel honosságú tehergépkocsi. A tehergépjármű mögött haladó, szintén lengyel személygépkocsi hátulról belehajtott a teherautóba

Meghalt egy család

A balesetben a személygépjárműben tartózkodó férfi, illetve nő, valamint egy gyermek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autóban egy másik gyermek pedig súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat mentőhelikoptere szállítja kórházba. 

Két mentőhelikopter a helyszínen

112press úgy tudja, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A baleset Szombathely felé vezető oldalon történt. A helyszín közelében teljes útlezárás volt érvényben, a terelés rendőri irányítás mellett zajlott.  A kapuvári hivatásos és a répcelaki önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, feszítővágóval kezdték meg a személyautóba szorult utasok kiemelését. Három emberen sajnos már nem segíthettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: 112.press.hu