Egy biciklis egy este egy kartondobozban öt kölyökmacskát tett az országház kapuja elé. Az elkövetőről videófelvétel készült, így nincs sok esélye arra, hogy megússza tettét. Egyelőre azonban nem találták meg

Kegyetlenül sorsukra hagyták a kismacskákat

2023. október 12-én az esti órákban egy kerékpáros jelent meg az országház kilences kapuja előtt. A lépcső alján lerakott egy kartondobozt, majd sietve távozott. Ugyanabba az irányba tekert el, ahonnan érkezett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket a kismacskákat hagyták sorsukra

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

A rendőrség fotója az egyik kiscicáról

Videófelvétel készült az esetről

Az egész jelenetet rögzítette egy biztonsági kamera. A rendőrség közzé is tette a felvételt. Az esetről az újpesti Állat- és természetvédelmi Őrszolgálat is beszámolt, leszögezve, hogy munkájuk a BRFK-val olajozottan működik az ilyen esetek kapcsán.

Az egyik kismacska

Lemérik a kiscicák súlyát

Ez történt a kiscicákkal

A kismacskák hamar elkezdtek kimászni a kartondobozból. Az Országgyűlési Őrség talált rájuk, majd a belvárosi járőrök vitték őket az 5. kerületi Rendőrkapitányságra. Az állatokat végül átadták az Újpesti Állatmentő Ligának.

Hamarosan gazdikeresők lesznek

Az állatokat most még megfigyeli az Állatmentő Liga. Ezt követően gazdakeresővé fognak válni. Amíg az eljárás tart, addig ideiglenes szerződést lehet kötni, ezt idővel véglegessé lehet változtatni.

Fotó az egyik kismacskáról

Eljárás indult

Ismeretlen tettes ellen állatkínzás miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. A törvény szerint akár több évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki állatokat bántalmaz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez esetről készült videó

Kiemelt kép: Sorsára hagyott kismacska – Forrás: Police.hu