Esküvőn, bulikban vagy valamilyen zárt térben tartott rendezvényen kapták el az új fertőzöttek a koronavírust. A vasárnap közölt adatok szerint közel 300 fertőzöttet azonosítottak szombaton. Ennyi koronavírusos beteget egy nap alatt még az országos karantén idején sem volt.

A Magyarországon újonnan regisztrált fertőzöttek többsége buliban, esküvőn vagy valamilyen zárt térben tartott rendezvényen kapta el a koronavírust – mondta a HírTV-nek Szlávik János,

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerint azoknak, akik ilyen rendezvényeken vesznek részt figyeljék a tüneteket magukon, és az eseményt követő két hétben ne nagyon látogassák a nagymamájukat.

„Természetesen az lenne a jó, ha ezeket a bulikat elhalasztanák” – mondta Szlávik János.

Pénteken Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még azt mondta, hogy  „ha zárjuk a határokat, (..) és az itthoni, létező szabályokat betartjuk, ebből a maszkviselésre, távolságtartásra, és kézmosásra vonatkozóakat szeretném kiemelni, akkor a vírus terjedése kordában tartható”.

Gulyás Gergely is épp egy partiban futott össze a koronavírussal fertőzött Hollik Istvánnal, emiatt került karanténba a miniszter. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Rekord magas a fertőzöttek száma

Magyarországon eddig sosem látott magasságba ugrott az egy napon regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1588 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Kiemelt kép: illusztráció