Nem mindennapi balesettel indult a nap Budapesten. A Déli pályaudvar egyik vágányára dőlt egy szippantós autó, amiatt az érintett területen szünetel a közlekedés. Rákos állomáson pedig egy leszakadt felsővezeték okoz nem kis nehézséget.

Bedőlt a szippantós kocsi

Bedőlt egy szippantós jármű a Déli pályaudvar 12. vágányára – adta hírül a Mávinform. Az autó a peronról borult le. Az eset körülményeit vizsgálják. A történtek miatt az érintett vágányon szünetel a közlekedés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ritkán lát ilyet az ember

Fotó: Mávinform

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fennakadások  

Az eset miatt a menetrend szerint a Déli pályaudvarról 5:50-kor Dunaújvárosba és 5:55-kor Oroszlányba induló vonat csak Kelenföldtől startolt, az utasokat a Szombathelyre induló Bakony InterCity vitte át az egyik helyről a másikra.

Leszakadt a felsővezeték

Kedd hajnalban leszakadt a felsővezeték Rákos állomáson, ezért a Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon korlátozásokra, jelentősen hosszabb eljutási időre és vonatkimaradásokra kell számítani.

Rövidített útvonalon

Az elővárosi vonatok és több távolsági vonat rövidebb útvonalon közlekedik: Hatvan felé Pécelről indulnak, Újszász-Szolnok felé Rákoshegyről indulnak a Keleti pályaudvar helyett. Az S76-os vonatok csak Piliscsaba és Angyalföld között járnak – tudatta a Mávinform.  

Még az ág is húzza – megállt az IC

És ez még nem minden: ma reggel, a Miskolcról 5:32-kor a Keleti pályaudvarra elindult Borsod InterCity meghibásodott Csincse megállóhelyen, és nem ment tovább. Az elvontatásáig Emőd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között csak egy vágányon közlekednek a vonatok, 15-20 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Miskolc vonalon. Tegnap este a Pusztaszabolcsról Székesfehérvárra közlekedő vonat Seregélyesnél meghibásodott. Egy mozdony húzta be Börgöndig, így a járat körülbelül 60 perc késéssel ért célba.

Balesetek Pest megyében

A budapesti agglomerációban a hétvégén három ember veszítette életét a síneken. Péntek este a Monorról 18:37-kor Budapest irányába közlekedő S50-es vonat elütött egy embert Vecsés-Kertekalja megállóhelynél. A baleset idején egyaránt jól működött a fény-és félsorompó, mégis megtörtént a baj.

Galgahévízen és Pilisvörösváron is gázolt a vonat

Szombaton este a Keleti pályaudvarról induló, Kassa felé tartó vonat ütött el egy embert Galgahézvíznél. Vasárnap hajnalban Pilisvörösvár állomáson történt tragédia, az elgázolt ember a helyszínen életét vesztette. ű

Több száz méter a féktávolság!

A vonatok féktávolsága több száz méter, hívja fel a figyelmet honlapján a MÁV-Volán-csoport. Idén már több tucat vasúti átjárós baleset történt, és bár még nincs vége az évnek, már most többen vesztették életüket, mint tavaly.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a felborult szippantós autó a Déli pályaudvaron – Forrás: MÁV