A FŐTÁV kéri a társasházak képviseleteit, ahol az szükséges, jelezzék a fűtési igényüket, mert 240 ezer háztartásban április 15-től elkezdik kikapcsolni a fűtést. A tavaszi hideg még napokig marad, az előrejelzések szerint holnap és holnapután fagy is előfordulhat. Egész hónapban nem lesz melegebb napközben 20 foknál, a reggelek pedig kifejezetten hűvösek lesznek áprilisban.

Kikapcsolhatják a fűtést

A FŐTÁV szolgáltatásait igénybe vevő, mintegy 240 ezer lakossági és több mint 7 ezer üzleti, intézményi távhő felhasználó az április 15-étől kezdődő időszakban a felhasználóival kötött üzemviteli megállapodásban foglalt időpontok szerint kapcsolja ki az adott épület fűtését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

430 épületben kellene kikapcsolni

Jelenleg Budapesten több mint 430 olyan épület van, amelyben ennek alapján le kellene állítani a távhőszolgáltatást.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Kérhető a fűtés

Az üzemviteli megállapodásban rögzített fűtésleállítási időpontoktól azonban eseti rendelkezéssel eltérő fűtéskapcsolás is kérhető, amennyiben ezt az időjárás, például egy hirtelen lehűlés, szükségessé teszi.

Már 100 képviselő kérte a fűtést

Eddig több mint 100 épület képviselői kérték eseti rendelkezéssel, hogy a hideg időjárás miatt ne állítsa le a cég a fűtést – írták a FŐTÁV friss közleményében.

Szóljanak a FŐTÁV-nak

Hangsúlyozzák, hogy tekintettel a jelenlegi hideg időjárásra, a FŐTÁV kéri azokat a társasházi képviseleteket, amelyek a fűtés leállítására vonatkozó korábbi döntésüket eseti rendelkezéssel módosítani kívánják, hogy ezt jelezzék a FŐTÁV-nak.

Egyszer díjmentes

Az eseti rendelkezést a képviselőknek kell az általuk ismert módon eljuttatni a távhőszolgáltatóhoz. Az ilyen eltérő eseti rendelkezésű fűtésindítás vagy leállítás az április 15. és május 15. közötti időszakban kizárólag egy alkalommal díjmentes – tették hozzá.

Fűtésszabályozás

A cég egyben javasolja az automatikus fűtésszabályozást, ennek használatával a szabályozó elektronika a külső hőmérséklet változása függvényében folyamatosan, automatikusan szabályozza a fűtést, azaz akkor indul el és áll le a fűtésszolgáltatás, amikor az szükséges, külön eseti kapcsolási igény nélkül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ilyen idő lesz a napokban

Várható időjárás Budapesten április végéig – Forrás: Időkép

Hivatalos fűtési szezon

A hivatalos fűtési szezon országosan és Budapesten is szeptember 15-től indul és május 15-ig tart.

Kiemelt kép: illusztráció