Felújítás miatt szombattól változik a gödöllői HÉV közlekedése. A MÁV-HÉV Zrt. pályafelújítási munkálatai július 12-éig tartanak.

Ezalatt hétköznapokon, június 15-étől, hétfőtől július 10-éig, péntekig a szerelvények módosított menetrend szerint közlekednek. Cinkota és Kistarcsa között az Örs vezér tere irányú peronok mellett, Kistarcsa és Kerepes között pedig a Gödöllő irányú peronok mellett állnak meg mindkét irányban.

Minden hétvégén pótlóbusz jár majd Cinkota és Kerepes között július 12-éig. A HÉV Örs vezér tere és Cinkota, illetve Kerepes és Gödöllő között közlekedik. A szerelvények Szilasligetnél mindkét irányban a Gödöllő irányú megállóhely peronja mellett állnak majd meg. A H8-as pótlóbusz Kistarcsa, kórház érintésével közlekedik, de nem tér be az Auchan áruházhoz.

A H8A pótlóbusz 7 és 21 óra között jár az Auchan Liget megállóhely érintésével, de nem áll meg a Kistarcsa, kórház megállóhelyen. A pótlóbuszon a kerékpárszállítás megengedett – áll a közleményben.

Több közlekedési változás is lesz a fővárosban a nyáron. A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy június 11-től augusztus 5-ig tartó munka során a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik majd a nagy terhelésű Combinók sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát a 4-6-os vonalán, emiatt egy szakaszon pótlóbuszok közlekednek.

A Soroksári út és a Haller utca csomópontjánál kiépülő új villamosvágány következő építési üteme miatt – a június 13-ai hétvégén zajló előkészítő munkálatokat követően – a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Haller utca között közlekedik majd június 15-től.

Megújul a Bosnyák téri villamospálya is, az építkezés ideje alatt, vagyis június 13-tól várhatóan augusztus közepéig a 3-as és a 62-es villamos az Örs vezér tere felől csak a Szugló utcáig közlekedik, a 69-es villamos pedig nem jár. A 3-as és a 62-es villamos helyett a Szugló utcától a Mexikói út, illetve Rákospalota felé, a 69-es villamos helyett pedig a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek majd.

Kiemelt kép: illusztráció