Horrorháznak nevezik a környékbeliek azt a rákosligeti ingatlant, ahol Szilágyi István színművészt agyonverte a fia. A ház a telekkel együtt a minap áron alul kelt el árverésen. Valószínűleg el fog tűnni a föld színéről.

A fia ölte meg

A népszerű színészt három éve ölte meg a fia, utána az özvegy, Humenyánszky Jolán szobrászművész még egy évig, haláláig lakott a házban. A lakatlan, romos épületet ezután ellepték a patkányok, a szomszédok emiatt bejelentést is tettek a hatóságoknál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Bagóért kelt el

A rövid idő alatt horrorházként elhíresült épületen 30 millió forintos jelzáloghitel volt, és mivel az örökös, Szilágyi Péter börtönben van, az ingatlant az ügyben illetékes bank bocsátotta árverésre. A ház mindössze 36 millió forintért kelt el, rövid licitálás után.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Legalább kétszer annyit ér

Az új tulajdonos nagyon jól járt, mert csak a telek legalább kétszer annyit ér, hiszen a takaros kertvárosi környéken egy hasonló nagyságú terület 80 millió forint körüli összegért cserél gazdát. Ennek oka, hogy ekkora telken többlakásos társasház építhető, extrákkal, sokszoros haszonnal.

Nem érdemes felújítani

A romos házat nem érdemes felújítani. Egyrészt nem hozna annyit a konyhára, mint egy új társasház busás áron eladható lakásokkal, másfelől kísértene az előző lakók szomorú múltja – írta cikkében a Blikk.

A tragédia előzményei

Szilágyi Istvánt éveken át bántalmazta a fia, öt éve le is tartóztatták emiatt, felfüggesztett büntetést kapott. Az idős színész akkor védelmébe vette Pétert, mondván, ő bosszantotta fel, amikor arra kérte, ne igyon annyit, mert a pénz kell a hiteltörlesztésre. Szilágyi úgy vélte, végül is ő tehet az esetről.

Kalapáccsal rontott rá az apjára

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, 2020. május 3-án a reggeli órákban egy kalapács segítségével rárontott az apjára Szilágyi István fia. A most 53 éves vádlott olyan súlyos sérüléseket okozott a színésznek, hogy az az életébe került. Előbb megverte, majd az említett tárggyal kioltotta az életét.  

Különösen kegyetlen volt, de beszámítható

Nem elég, hogy a kalapáccsal bántalmazta az apját a férfi, ezután még meg is taposta. A színész a helyszínen életét vesztette. Elmegyógyintézetben vizsgálták a támadót, ám arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy beszámítható.

Nem volt pénz a gyógyszereire

A fiú folyamatosan gyógyszereket szedett. Elképzelhetően az okozhatta a tragédiát, hogy ezek elfogytak. Azért nem tudták őket kiváltani, mert nem volt náluk elegendő pénz rá.

Személyiségzavarral küzdött

Szilágyi Péter személyiségzavarral küzdött, amit súlyosbított alkoholizmusa és drogfogyasztása. Amikor kiütötte magát, bármire képes volt. Másodfokon életfogytiglant kapott. Ha megéri és méltónak találják rá, legkorábban 76 évesen szabadulhat. Az eladott ház után maradt néhány millió forintot a kantinban költheti el a rácsok mögött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Szilágyi István. Fotó: archív.