Családi nap, Bagossy Brothers koncert és sok más program Dunakeszi születésnapján. Vácott élményséta vár, A Szentendrei Tavaszi Fesztivál keretében Schwartz Dávid koncertje a Barlangban. Pusztazámoron a Noel tanyán új állatsimogatóval nyílik, a Virág Benedek Házban a Vaskakas Bábszínház Medvék minden mennyiségben előadással készülnek a kicsiknek. A Füvészkertben Sakura ünnep, a Városháza Parkban Budapesti Tavaszi Vásár köszönti a tavaszt. Az Újpesti Rendezvénytérben Dombóvári István önálló estje biztosítja a vidám estét.

Születésnapi program Dunakeszin

Április 2-án a Katonadomb benépesül. A családi nap délelőtt 10 órától kezdődik, ugrálóvár, ládavasút, kosárhinta, valamint a Kalandozó Komédium és Virgonckodó Játszópark interaktív játékai várják a gyerekeket, családokat, este Bagossy Brothers koncert a város ajándéka a születésnapon, és akkor a város tortájáról, valamint a családi nap játékairól már nem is beszéltünk.

Születésnapi ajándék a várostól

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szent Korona installáció

Erre a napra épül fel a Katonadombon a Szent Korona installáció is, amely a rendezvény után a IV. Béla király főtéren látható és látogatható május 15-ig. A Dunakeszi Diáknegyed makettjének következő állomása (legutóbb a Dunakeszi Viadalon volt látható) a városi születésnap, megtekinthetik a beruházás látványtervét és bővebb információt is kaphatnak a helyszínen, ahol fényképezkedésre is lehetőség lesz.

Programok az egész családnak

Bagossy Brothers koncert

Az ünneplő közönségnek a Maszk Bábszínház előadásán, a Matiné Zenekar fellépésén és a folk-rock stílust képviselő Bagossy Brothers Company esti koncertjén kívül még sok meglepetést ígérnek. Például a víz fontosságának népszerűsítésére a DMRV Zrt. is kitelepül színes vizek és víz alapú koktélok kóstoltatásával, de egy születésnap központi eleme, a torta sem marad el.

Élményséta Vácott

Vác rengeteg csodát rejteget! Felidézzük Mária Terézia híres váci látogatását, milyen is volt – egy barokk mulatság, Kolodko Mihály szobrát sem hagyjuk ki. Gyönyörű akusztikus gitár zenét hallgatva megismerjük az 1000 éves kisváros titkait, népszerű dalok segítségével kalandozunk a múltban. Titkos szegleteket, eldugott sikátorokat fedezünk fel, azaz megismerjük Vác másik arcát, amit csak kevesen ismernek. Jelentkezés: https://idegenvezetes-dunakanyar.hu/calendar

Schwartz Dávid és barátai klubkoncertje Szentendrén a Barlangban

Gianni Morandi, Aretha Franklin, Roy Orbison, Paul Anka, Szécsi Pál, Máté Péter, Cserháti Zsuzsa. Néhány gyöngyszem a legendák közül, akiknek dalai felcsendülnek Schwartz Dávid estjén.
A szentendrei születésű énekes az Esti Showderben vált ismertté, majd bejutott a The Voice magyarországi szériájának legjobbjai közé, Malek Andrea mentoráltjaként. A köztudottan lírai stílusban otthonos Dávid most rendhagyó klubkoncertre készül: az ötvenes évek olasz, amerikai, spanyol és magyar tánczenei palettájáról válogat, de romantikus balladákat is elő fog adni. Jövőre lesz húsz éve, hogy az énekesi hivatás ösvényére lépett hőn szeretett szülővárosában.

Szezonnyitó a Noel tanyán Pusztazámoron

Április 2-án szombaton kinyitjuk végre kapuinkat látogatóink előtt, és mivel annyira vártuk ezt a hétvégét – annyira vártuk, hogy végre újra lássunk Titeket, úgy döntöttünk: ünnepeljünk – meglepetésekkel készülünk Nektek – adja hírül a pusztazámori Noel tanya.

Csacsik, nyuszik, kisállatok

Babanyuszik és új állatsimogató

Szombaton és vasárnap is bábszínházzal várják a látogatókat, Bölöni Réka bábművész látogat el, hogy elvarázsolja állatos bábműsorával a kicsiket és nagyokat egyaránt. Megnyitják az új simogató részlegeket is. Az állatainkat eddig is testközelből ismerhették meg a látogatók, most viszont már meg is lehet Őket közvetlen közelről simogatni, ölelgetni! Megismerhetjük baba nyuszikat, akik a hosszú tél alatt születtek nálunk!

Sakura ünnep a Füvészkertben

Amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Piknik a cseresznyefák alatt

A hétvégi programokon lesz többféle japán harcművészeti bemutató, japán tradicionális fegyverkiállítás, japán dob együttes bemutatója, irodalmi est, japán kokeshi baba workshop és kiállítás, Go oktatás, japán zene koncertek, manga bemutató és e szubkultúra találkozója.  A kertben elolvashatók a meghirdetett haiku-író pályázatra érkezett versek.

Dombóvári István önálló estje az Újpesti Rendezvénytérben

Április 2-án 18 órakor Dombóvári István önálló estje “Kettőskereszt, vagy amit akartok” címmel, az UP Rendezvénytérben!

Műsorvezető: Bellus István

Medvék minden mennyiségben a Virág Benedek Házban

Medvék minden mennyiségben a játékboltból, a bazártrafikból, az áruházból, a desszertesdoboz fedeléről – de talán még képzeletbeli mackók is. Lehet velük beszélgetni, ki lehet találni, mire gondolnak, mit néznek, látnak, mire vágynak, mi az, amire a nagyokat intik. Pirongatni, korholni lehet őket, rájöhetünk apró cseleikre, úgy tehetünk, mintha… Lehet velük játszani, de ők is játszanak velünk. A Vaskakas Bábszínház előadása Tandori Dezső versei nyomán óvodásoknak.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében vár az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/bagossybrothers