Szinte hozzátartozik már a budai látképhez a Margit híd budai hídfője felett, a Rózsadomb oldalán éktelenkedő, félkész épület. Az egykori SZOT-szállóból luxustársasház lett, négyzetméterenként 2,1 milliós árral. Annyian vásárolnának, hogy licitálni kell a lakásokért.

Már csak 8 lakás eladó az egykori SZOT-szálló helyére épülő luxustársasház mintegy 100 lakásából, amikről most bámulatos képek kerültek elő.

A korábbi látványterveken már lehetett látni, hogy milyen lesz az épület külseje, illetve a belső szobákról is megjelent egy-egy kép, most azonban számos további fotó érhető el a fejlesztő weboldalán.

Két évvel ezelőtt kapta meg az építési engedélyt Waberer György akkor új ingatlanberuházása, így létrejöhet a 98 lakásból álló luxustársasház a Rózsadombon álló egykori SZOT-szálló átépítésével – írja a Portfolió.

Az Elysium nevet viselő luxustársasházban 110-150 négyzetméter közötti panorámás lakásokat kínáltak, a kivitelezés munkákat a Market Zrt. végzi, és várhatóan már 2019 végére költözhetővé válik a luxusingatlan.

Ugyancsak két éve, nagyságrendileg 20 milliárdos beruházásról volt szó a projekt kapcsán, azóta az építési költségek emelkedése miatt vélhetően megemelkedett ez az összeg.

A Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján mintegy 13 400 négyzetméternyi lakást értékesítenek (teraszt alapterületének egy részét is beleszámítva), vagyis ha minden négyzetméterért csak másfél milliót fizetnének a vásárlók, akkor az pont fedezné a 20 milliárd forintos beruházást.

A lakások pontos áráról nincs sok információ, az adatbázisába viszont bekerült év elején az egyik szabad második emeleti 122 négyzetméteres lakás ára, ez akkor 257 millió forintba került, ami mintegy 2,1 milliós négyzetméterárnak felel meg.

Piaci információink szerint a lakások egy jelentős részét viszont nem fix áron értékesítették, hanem egyes esetekben akár licit is kialakulhatott a lakás megvételekor.

Képek forrása: fineandcountry.com