Fény derült arra, mi épülhet Budaörsön, a Decathon melletti, egyelőre még üres, kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területen. Ezen a helyen öt évvel ezelőtt a Bauhaus szeretett volna áruházat építeni, de ezt a környéken lakók megakadályozták. A településről származó információnk szerint egy ausztrál bútoráruház lesz itt és egyéb funkciójú kereskedelmi egységek is épülnek, mélygarázzsal és felszíni parkolókkal.

Megtévesztő az óriásplakát

Senkit ne tévesszen meg, hogy a szóban forgó terület, azaz a Baross utca, az autópálya és a Decathlon áruház által határolt zöld területen álló hatalmas óriásplakáton egy lakópark képe látható! A kiadó lakások Kecskeméten lesznek, azonban az építtető, az Nhood Hungary Kft. ugyanaz, amelyik most a honlapja szerint erre a budaörsi telekre tervez beruházást, azaz a Budaörs Green Strip Mall-t. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Modern, friss

A cég úgy fogalmaz, hogy „Modern, friss, fiatalos hangulatú vásárlási és szabadidős helyszín, közösségi tér” az, amit létre kíván hozni a területen – adta hírül a Budaörsi Napló.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Minőségi ausztrál áruház

Ez a tervek szerint több épületből álló, vegyes funkciójú kereskedelmi ingatlanfejlesztés lesz, pontosabban egy Harvey Norman ausztrál áruház, melynek áruválasztékába minőségi bútorok, lakberendezési cikkek és háztartási elektronika tartozik.

További üzletek is helyet kapnak

Az ausztrál üzletlánc áruháza és irodája a tervezett fejlesztés nagyobb épületében kap helyet, míg a kisebb házban további üzletek és vendéglátóipari egységek kerülnek majd kialakításra. A kereskedelmi épületeket felszíni parkolók és mélygarázs egészíti ki.

Jelentős zöldfelület

A tervek fenntarthatósági elemeket, például napelemeket, ezen kívül jelentős zöldfelületet is ígérnek. Ráadásul a fosszilis energiahordozókat mellőzni szándékoznak, a fenntartható működést az energiafelhasználás minimalizálásával, valamint az épület teljes élettartamára vonatkozó karbon semlegességi stratégia megvalósításával igyekeznek elérni, melynek részeként a káros kibocsátást erdőtelepítéssel is kompenzálják.

Élményszerű, közösségépítő tér

A kivitelezők törekednek a beruházást élményszerű és közösségépítő térré alakítani, ezért az épületek között zöldfelületek, játszótér és pihenőpark, az épületekben pedig kávézó és éttermek kínálnak találkozási pontot és kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a különböző generációk számára – derül ki a közreadott tervekből.

Komoly fejlesztés Pátyon

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Európa egyik vezető szállítmányozási cége lesz a HelloParks Páty megapark új raktárcsarnokának első bérlője. Az ipari park második épületeként jelenleg fejlesztés alatt álló 42 ezer négyzetméteres ipari ingatlanban 22 ezer négyzetmétert bérel a vállalat, amely 2024 nyarán költözik be az új épületbe. A vállalkozás vélhetően különböző áruk szállításával és raktározásával foglalkozik majd itt is.

Hat raktárcsarnok három parkban

A HelloParks jelenleg 264 ezer négyzetméter kész épületportfólióval rendelkezik, amely hat elkészült raktárcsarnokot foglal magába a vállalat három megaparkjában: Fóton, Maglódon és Pátyon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: komolyak a budaörsi tervek. Forrás: Budaörsi Napló.